INSTASWAP: TIPS & IDEEËN

instaswap

Onlangs deed ik voor het eerst mee met een instaswap. Bij een instaswap maak je cadeautjes voor een ander en stuurt die op de afgesproken datum op naar je ‘swapmaatje’. Iemand anders maakt ook cadeautjes voor jou. Zo krijgen alle deelnemers (swappers) een doos vol leuke cadeautjes. In dit blog laat ik zien wat ik maakte en wat ik kreeg. Lijkt het je ook leuk om mee te doen aan een instaswap? Lees dan gauw verder, want ik geef ook nog wat handige tips!

MIJN SWAP VOOR INGRID

Voor de Instaswap 2015 Spring Edition werd ik gekoppeld aan Ingrid (@ing_t), blogger op 365milestoparis. Haar profiel maakte het me makkelijk, want haar favorieten stonden opgesomt: Retro, Kringloop, Stempels, Snailmail, Koffie, Zwart-wit portretten, Antwerpen en Parijs. Ik besloot om voor elk van deze favorieten een klein cadeautje te bedenken.

swapingridRetro: in de Kringloopwinkel vond ik een schattig blikje; Kringloop: de tas wordt gemaakt door vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt van (ongebruikte) rolgordijnstoffen; Stempels: een stempeltje van Miss Honeybird en inkt; Snailmail: rolletje masking tape (niet op de foto), Koffie: daar heb ik thee van gemaakt, want ik vond deze theebloem zo mooi; Zwart-wit portretten: ik tekende dit portret voor haar; Antwerpen: Ingrid en ik delen de liefde voor Antwerpen, ik maakt een boekje met mijn hotspots met ruimte voor haar eigen ontdekkingen; Parijs: ik tekende 3 kaarten voor haar met Franse teksten.

inpakmateriaal

Om het mooi in te pakken vond ik hele leuke inpakpapiertjes bij Ikea en combineerde dat met wat kraftzakjes / -papier dat ik nog had van de oude imakin huisstijl (kringloop!). Door het in 1 stijl te houden, werd het een mooi geheel:

instaswap

instaswapspring

instaswapspringedition

Op 1 mei mocht het pakketje op de post. Ik was zo benieuwd wat Ingrid van mijn allereerste instaswap zou vinden.. De volgende dag plaatste ze een foto van het pakket op instagram en dit was haar reactie:

reactieingrid

Ik ben zo blij dat Ingrid er blij mee is! 🙂

ILSE’S SWAP VOOR MIJ

Doordat ik zo druk bezig was geweest met mijn instaswap voor Ingrid, had ik er helemaal nog niet bij stilgestaan dat ik er ook een zou kríjgen.. Op 2 mei stond daar opeens Ilse (@ilses_world) voor de deur: mét een mooi ingepakte doos. Ze kwam mijn instaswap persoonlijk langs brengen, want ze woonde om de hoek. Heel toevallig!

instaswapjinske

instaswapjinske

instaswapjinske

instaswapjinske

Wat een leuke cadeautjes maakte Ilse. Vooral met het boekje vol (handgeschreven!) recepten ben ik erg blij. En die dino.. Die was eigenlijk bedoeld voor de kidsswap van haar zoontje, maar is per ongeluk in mijn swap terecht gekomen. Geen probleem, ik heb er al een leuke DIY mee bedacht!

MEEDOEN MET INSTASWAP? TIPS & IDEEËN

Lijkt het je ook leuk om ook mee te doen met een instaswap? Via de website www.instaswap.nl vind je meer informatie over hoe je je kan inschrijven. Ook via instagram vind je regelmatig oproepjes om mee te doen aan een instaswap. Gewoon de hashtag #instaswap in de gaten houden!

Tips & Ideeën:

  • Zorg dat je profiel op “openbaar” staat. Op deze manier kan je swapmaatje precies zien wat jij leuk vind en zo een persoonlijke swap voor je maken.
  • Kijk ook bij het maken van jouw swap goed naar het profiel van je swapmaatje. Het gaat erom dat hij/zij er blij mee is en niet per se om wat jij mooi/leuk vindt.
  • Het gaat bij instaswappen vooral om de gedachte achter de cadeautjes en het zelfmaken. Je swap hoeft echt niet heel veel geld te kosten.
  • Leuke cadeautjes zijn bijvoorbeeld: stickers, cadeaulabels, kaarten, poster, sleutelhanger, slinger, kaarsen, lekkere thee, chocolade.
  • Denk ook eens aan een IMAKIN DIY-pakket als swapcadeautje. Dan kan je swapmaatje zelf ook nog lekker creatief aan de slag. Het Borduurpakket Canvas Tas, DIY-pakket Macramé Sleutelhangers of DIY-pakket Papieren Bloemen passen mooi door de brievenbus.
  • Heeft je swapmaatje kinderen? Doe er dan ook een kleinigheidje bij voor hen.
  • Zorg dat je je swap goed inpakt in een stevige doos. Het zou zonde zijn als je cadeautjes beschadigd aankomen.
  • De doos is onderdeel van je swap. Versier deze dus ook leuk!
  • Doe er altijd een persoonlijk berichtje bij. Zo weet je swapmaatje van wie hij/zij al dat leuks heeft gekregen en kun je meer vertellen over de cadeautjes.
  • Meer inspiratie voor cadeautjes en het inpakken/versieren van je instaswap vind je als je op Instagram zoekt op de hashtag #instaswap2015springedition

Heb jij nog leuke tips of cadeauideetjes voor instaswappen? Deel ze hieronder!

2 reacties op “INSTASWAP: TIPS & IDEEËN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 506 reviews.