Tuin opknappen: van grauw grijs naar fris blauw

Al een paar jaar keek ik aan tegen een grauwe grijze muur aan de achterkant van mijn tuin. Het is een afscheiding met een bedrijfspand dat er al stond. Doordat ik ook grijze tegels en grind in mijn tuin heb, werd het allemaal een grauw geheel. Tijd voor een opfrisser dus!

tuin before

Dit is mijn tuin zoals deze was: grijze muur, grijze tegels en zelfs het houten tuinhuisje is in de loop der jaren vergrijsd. Mijn tuin kon dus wel wat kleur gebruiken!

Als eerste besloot ik de muur een fris kleurtje te geven. Omdat ik er zeker van wilde zijn dat de verf buiten goed zou hechten op de betonnen muur, ging ik Sikkens Rubbol Primer kopen. Voor de afwerking koos ik voor een weerbestendige Sikkens verf in een mooie blauwe tint. Dit vrolijkte mijn tuin meteen al heel erg op doordat het veel kleur in mijn tuin brengt.

TUIN OPKNAPPEN MET EEN NIEUWE TUINBANK 2

Daarna heb ik het tuinhuisje helemaal opgeschuurd en opnieuw gebeitst. Dit was een flinke klus, maar kijk eens naar het resultaat. Wat een verschil!

tuin after

Tenslotte wilde ik de achtermuur nog wat extra opfleuren met bloemen. Aan weerszijden heb ik daarom klimplanten geplant. Aan de ene kant staat een clematis en aan de andere kant een passiebloem. Deze geven echt prachtige bloemen!

Omdat ik geen geduld heb, heb ik voor nu alvast een zonnebloem neergezet. Het warme geel staat heel mooi bij de frisse blauwe kleur van de muur. Lekker zomers, toch?

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Een reactie op “Tuin opknappen: van grauw grijs naar fris blauw

  1. Pingback: Project tuin vergroenen: vóór - IMAKIN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 506 reviews.