DIY Adventskalender Kerstkrans bij Eigen Huis & Tuin

Jinske Verpalen IMAKIN Eigen Huis en Tuin november 2021

Vandaag was ik te zien op televisie bij Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Hierin vertelde ik over dat ik graag zelf dingen maak voor in mijn huis en liet meteen ook wat van de door mij gemaakte DIY-projecten in mijn huis zien.

DIY kussenhoezen - Doe het lekker duurzaam! IMAKIN boek

DIY geborduurd kussenhoes & macramé kussenhoes

DIY plantenpot en plantenstandaard - Doe het lekker duurzaam! IMAKIN boek

DIY plantenstandaard en gegraveerde plantenpot

geweven wandhanger sfeer

DIY wandhanger, kandelaar en bijzettafel

Zoals je misschien weet heb ik net mijn tweede boek ‘Doe het lekker duurzaam!’ uitgebracht. Hierin staan maar liefst 30 DIY ideeën waarmee je op een duurzame manier je huis kunt stylen. Bij die DIY-projecten maak ik zo veel mogelijk gebruik van dingen die je makkelijk in de kringloopwinkel kunt vinden of die je al in huis hebt. Met (restjes) hobbymaterialen maak ik daar weer leuke dingen van. Niet zo gek dus dat op dit moment veel van de projecten uit mijn boek nu in mijn huis staan te pronken.

Doe het lekker duurzaam! - IMAKIN boek

Doe het lekker duurzaam! – IMAKIN boek

In het boek ‘Doe het lekker duurzaam!’ neem ik je mee in hoe je je huis op een duurzame(re) manier kunt stylen. Want waarom zou je alles nieuw kopen als je het ook zelf kunt maken of tweedehands kunt vinden?

Ik deel mijn beste tips voor kringloopshoppen met je en laat je zien hoe je die kringloopvondsten op een originele manier kunt aanpassen, zodat ze helemaal bij jouw interieur passen.

Natuurlijk vind je in mijn nieuwe boek ook genoeg DIY inspiratie. Er staan maar liefst 30 DIY-projecten in!

Artikelnummer: 9789043923156 Categorieën: , , ,
22.50

Na een korte rondleiding langs de DIY-projecten in mijn huis ging ik aan de slag met het maken van een Adventskalender Kerstkrans.

In de uitzending laat ik stap-voor-stap zien hoe je zelf ook zo’n Kerstkrans kunt maken. Mijn stukje in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven begint bij 18:55 minuten.

Jinske Verpalen IMAKIN Eigen Huis en Tuin adventskalender kerstkrans november 2021

Benodigdheden:

adventskalender kerstkrans benodigdheden
 • metalen ring
 • lint
 • schaar
 • lijmpistool
 • cadeaupapier
 • plakband
 • labeltjes
 • houten knijpers
 • Kerstdecoraties
 • bloembinddraad
 • kniptang
 • Kerstgroen
 • bloemenschaar
 • kleine cadeautjes
Jinske Verpalen IMAKIN Eigen Huis en Tuin adventskalender kerstkrans maken november 2021

Zo maak je de Adventskalender Kerstkrans

 1. Begin met het leuk inpakken van de cadeautjes.
 2. Span daarna 5 linten in de metalen ring door deze vast te lijmen met het lijmpistool.
 3. Maak kleine bosjes van het Kerstgroen en maak daar een mooie compositie van op de metalen ring.
 4. Bindt de bosjes Kerstgroen met bloembinddraad aan de metalen ring.
 5. Gebruik Kerstdecoraties om de uiteinden van het Kerstgroen te verbergen.
 6. Bevestig de cadeautjes met knijpertjes aan de linten. Doe dit kriskras zodat de ring in balans blijft als je de cadeautjes er later één voor één af haalt.
jinske adventskalender kerstkrans

Het leuke van deze Adventskalender is dat als je de cadeautjes eruit haalt, dat je nog steeds een mooie krans hebt hangen. Ook zou je op de lege plekken Kerstkaarten kunnen hangen. Dan hebben die ook meteen een leuk plekje gekregen.

adventskalender kerstkrans cadeautje
adventskalender kerstkrans resultaat1

Heb jij weleens een Adventskalender en/of Kerstkrans gemaakt? Deel jouw DIY resultaat op Facebook / Instagram met #deeljeDIY en tag IMAKIN. Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.