Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Dat je een kleine badkamer hebt, betekent niet dat deze puur en alleen maar functioneel hoeft te zijn. Toegegeven, het is misschien een beetje passen en meten, maar een kleine badkamer kan net zo sfeervol zijn als een grote badkamer! In dit blog inspireer ik je met verschillende ideeën om het maximale uit jouw kleine badkamer te halen.

hemant kanojiya LSKfjiXsbUU unsplash

Slimme indeling

Een goed ingerichte badkamer begint met een slimme indeling. Als je een kleine badkamer hebt, wil je de ruimte die je wél hebt zo efficiënt mogelijk benutten. Begin met het maken van een plattegrondje van je badkamer en geef daarop ramen en de deur aan. Teken ook op schaal de verschillende elementen die je in je badkamer wil: douche, wastafelmeubel en eventueel een toilet. Knip deze uit en schuif ermee op de plattegrond totdat je de beste indeling hebt gevonden. Hou er hierbij wel rekening mee dat je ook nog ruimte nodig hebt rondom deze elementen om je in de badkamer te kunnen bewegen.

Bespaar ruimte

Het formaat van diverse badkamerlementen kan flink verschillen. Je had waarschijnlijk zelf al wel bedacht dat een wastafelmeubel met twee waskommen het niet ging worden in jouw kleine badkamer. Maar wist je dat de diepte van een toilet kan variëren tussen de 45 en 70 cm? Het is dus de moeite waard om een ondiep exemplaar te kiezen om ruimte te besparen. Ook voor andere badkamerelementen kun je op zoek naar kleinere modellen. Kies bijvoorbeeld voor een smal model wastafelmeubel. Ook een inloopdouche neemt minder ruimte in dan een douchecabine.

Licht in je badkamer

Hoe lichter een ruimte is, hoe groter deze lijkt. Als je een raam in je badkamer hebt wil je natuurlijk niet dat je buren naar binnen kunnen gluren, maar je wil wel zo veel mogelijk licht naar binnen laten. Duo gordijnen zijn hiervoor een perfecte oplossing. Bij de samenstelling van jouw rolgordijnen, kun je kiezen voor een optie met de meeste lichtinval, maar wel met voldoende privacy. Duo rolgordijnen zijn in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar en worden op maat gemaakt, dus er is altijd een rolgordijn dat past in jouw badkamer.

Combineer stijl en functie

Als je weinig ruimte hebt in een kamer, gaat functie meestal voor op stijl. Maar wie zegt dat functie niet sfeervol kan zijn? Om je handdoeken op te hangen kun je bijvoorbeeld een mooie houten ladder tegen een muur aan zetten. Dat is niet alleen functioneel, maar het geeft meteen ook een mooie luxe uitstraling aan je badkamer.

Styling

Als de basiselementen een plekje hebben gekregen in je badkamer, kun je de ruimte gaan stylen. Er is een grote kans dat je geen vloerruimte meer over hebt, dus maak daarom gebruik van de wanden! Hang een paar plankjes op en zet daar wat sfeervolle woonaccessoires en plantjes op. Ook een grote spiegel in je badkamer zorgt ervoor dat jouw badkamer groter lijkt.

Hopelijk heb ik je met deze tips op weg geholpen naar een sfeervolle kleine badkamer.

Dit artikel bevat een samenwerking met Veneta.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.