DIY IDEE: MACRAME VEREN MUURHANGER

macrame veren muurhanger scaled 1

Dit DIY idee komt van Nienke, die in mijn webshop het macramé garen bestelde. Ze maakte er deze macramé veren muurhanger van. In dit blog laat ik je zien hoe je macramé veren kan maken.

macrame sleutelhangers benodigdheden

NODIG

STAP-VOOR-STAP VIDEO

STAP 1. VERTICALE DRAAD AFKNIPPEN

macrame veer stap 1

Afhankelijk van de grootte van je veer knip je een stuk macramé garen af. Hoe langer je stuk garen, hoe groter je veer kan worden. Vouw deze draad doormidden.

STAP 2. HORIZONTALE DRADEN KNOPEN

macrame veer stap 2

Klem de lus van de verticale draad op een klembord.

Knip nu 2 kortere stukjes macramé garen af en vouw deze dubbel. Hoe langer je stukjes garen, hoe breder de veer kan worden.

Leg één van de stukjes onder de basisdraden en het andere stukje erbovenop. Begin ongeveer 15 cm onder de bovenkant van de vastgeklemde lus. Haal nu de uiteindjes van het ene stukje garen door het lusje van het andere stukje garen. Doe dit ook aan de andere kant. Trek dan de uiteinden strak aan tegen de basisdraden. In bovenstaande video kun je duidelijk zien wat ik doe.

Ga op dezelfde manier verder totdat je genoeg knoopjes hebt gemaakt. Het aantal stukjes dat je nodig hebt, is afhankelijk van hoe lang je verticale draad is. Begin met bijvoorbeeld 10 draadjes en als je meer nodig hebt, knip je er meer bij.

STAP 3. VEER UITKAMMEN

macrame veer stap 3

Gebruik nu de kam om alle uiteindjes los te rafelen. Begin met kammen aan de buitenkant van de veer en werk zo stukje voor stukje richtig de basisdraden totdat de uiteinden helemaal uitgekamd zijn.

STAP 4. VEER UITKNIPPEN

macrame veer stap 4

Haal de veer van het klembord. (Schuif de draden NIET naar boven, zoals ik in de video doe. Dat is voor deze muurhanger niet van toepassing). Knip nu de veer netjes in de juiste vorm.

STAP 5. VEREN AAN DE STOK KNOPEN

macrame veren muurhanger scaled 1

Maak genoeg veren om de stok te vullen. Het is hierbij leuk om de kleuren en groottes van de macramé veren af te wisselen.

Knoop ten slotte alle veren aan de stok. Knoop ook een stuk draad aan de uiteinden, zodat je de stok kan ophangen.

MACRAME GAREN BIJ IMAKIN

macrame veren muurhanger scaled 1

In mijn webshop vind je macramé garen in diverse kleuren. Het garen is mooi dik en heerlijk zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *