“Ik heb een gouden stift besteld, maar de punt is wit. Klopt dit wel?” Is een vraag die ik regelmatig krijg. Daarom laat ik je in een korte video zien hoe je je stiften klaar maakt voor het eerste gebruik.
Veel van de stiften en markers die ik in mijn webshop verkoop, bevatten verf. Anders dan bijvoorbeeld viltstiften, die inkt bevatten. Deze verf is perfect geschikt voor de ondergrond waarvoor de stift bedoeld is. Zo is de verf uit de porseleinstiften vaatwasserbestendig op glas en keramiek en de verf uit de acrylmarkers is permanent op bijna iedere ondergrond.
Om jou zo lang mogelijk plezier te laten hebben van je stift, is de punt van de stift bij aankoop nog droog. De stift bevat een pompsysteem waarmee je de verf in de punt kunt pompen.
Druk de punt van de stift een flink aantal keer in op een stukje papier.
Zoals je in de video kan zien kan het echt wel even duren voordat de verf in de punt zit.
Ga door met drukken totdat de punt helemaal doordrenkt is met verf. De stift is nu klaar voor gebruik.
Tijdens het gebruik moet je tussendoor ook steeds weer even verf in de stift pompen.
Bewaar de stift na gebruik altijd horizontaal. Zo droogt de punt niet uit, maar gaat deze ook niet lekken. Op die manier heb je het langst plezier van je stift.
WELKE STIFT VOOR WELK DIY-PROJECT?
Voor ieder DIY-project is er een geschikte stift of marker. In dit blog leg ik je het verschil uit tussen de verschillende soorten stiften en laat ik je verschillende inspirerende voorbeelden zien.
Blogs die je ook leuk zult vinden