SCHADUW MAKEN IN JE TUIN

Met dit grauwe weer lijkt schaduw in je tuin maken misschien nog wat overbodig, maar herinner je je vorige zomer nog!

Met de hittegolf van vorig jaar in mijn hoofd, lijkt het me heerlijk om voor deze zomer wat extra schaduwplekken in mijn tuin te kunnen maken. Nu kun je dat natuurlijk heel eenvoudig doen met een parasol of partytent, maar daar moet je maar net ruimte voor hebben in je tuin. Ook een zonnescherm kan een oplossing zijn, maar dat is over het algemeen een flinke investering.

Een andere oplossing is een schaduwdoek. Dit is een hele betaalbare optie en ook nog eens flexibel, omdat je het makkelijk kunt verwijderen. Daarnaast staat het ook heel mooi en neemt het weinig ruimte in.

Een schaduwdoek kun je eenvoudig zelf maken een outdoor polyesterdoek. Dat is in een heleboel mooie kleuren verkrijgbaar, zodat je het schaduwdoek helemaal in de sfeer van je tuin kunt stylen.

Dit heb je nodig:
– outdoor polyester (dikte min. 225 g/m2, afmeting naar keuze)
– schaar
– naaimachine
– naaigaren
– singelband (om de zijden te verstevigen)
– 3 zeilringen
– 3 sterke muurhaken
– stevig polyester touw

Zo maak je het:
1. Teken de stof af in de gewenste vorm. De meeste schaduwdoeken zijn een gelijkzijdige driekhoek, maar je kunt ook een andere driehoeksvorm kiezen die goed in jouw tuin past. Knip de vorm uit.
2. Stik de singelband langs alle zijden
3. Sla op iedere punt een zeilring in het doek.
4. Bevestig de muurhaken aan de muren / schuttingpalen in je tuin.
5. Knoop het touw vast aan je schaduwdoek en vervolgens aan de muurhaken. Zorg ervoor dat het schaduwdoek strak gespannen staat.Hoe ga jij schaduw creëren in je tuin? Heb je zelf een schaduwdoek gemaakt? Deel je resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op FacebookInstagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.