Maak jouw eigen persoonlijke spa-oase

De badkamer is een plek om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten van een moment voor jezelf en dit weet Badkamerplanet.nl als geen ander. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen er vaak naar streven om hun badkamer om te toveren tot een persoonlijke spa-oase. En wat is een betere manier om dat te doen dan door middel van DIY-decoratie? Hier zijn een aantal ideeën om je op weg te helpen.

Handdoekenrek met een twist

Een handdoekenrek is een praktisch en onmisbaar item in de badkamer. Maar waarom zou je kiezen voor een standaard rek als je er ook een kunt maken die uniek en stijlvol is? Gebruik bijvoorbeeld een oude ladder of een tak uit het bos als basis en hang er S-haken of wasknijpers aan om je handdoeken aan op te hangen. Het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens praktisch!

Maak je eigen spiegel met een unieke rand

Een spiegel is ook onmisbaar in de badkamer. Maar in plaats van een saaie, standaard spiegel, kun je er ook voor kiezen om er zelf een te maken. Je kunt bijvoorbeeld een oude spiegel opknappen en er een unieke rand omheen maken met kralen, schelpen, mozaïeksteentjes of zelfs stukjes drijfhout. Je kunt het zo gek maken als je wilt en er echt iets heel persoonlijks van maken.

grace kelly xCxMmFBjJ6o unsplash

Persoonlijke accenten met muurdecoratie

Muurdecoratie kan echt een verschil maken in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een wandplank met daarop persoonlijke items, zoals plantjes, kaarsen, of je favoriete parfumflesjes. Je kunt ook een canvasdoek beschilderen met een mooie quote of afbeelding die je inspireert en motiveert.

Creëer sfeer met verlichting

Heb je al gedacht aan verlichting? In de badkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor sfeerverlichting bij het bad, zoals een LED-strip die onder de badrand wordt bevestigd. Of je kunt gebruik maken van kaarsen of lantaarns om een warme, gezellige sfeer te creëren.

Maak je eigen badplankje

Een badplankje is ideaal om boeken, kaarsen, een glas wijn of andere items op te plaatsen tijdens het nemen van een ontspannend bad. En het goede nieuws is dat je er ook heel eenvoudig zelf een kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld een stuk hout op maat zagen en er vervolgens een paar gleuven in maken voor bijvoorbeeld een boek en een glas wijn. Of je kunt gebruik maken van oude steigerplanken voor een rustieke uitstraling. Onthoud dat het helemaal niet zo moeilijk is om je eigen persoonlijke spa-oase te creëren in de badkamer. Met een beetje creativiteit kom je op te gekke ideeën!

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 506 reviews.