NIEUW IMAKIN ATELIER – RONDLEIDING

Imakin

Alweer een aantal maanden werk ik met veel plezier in het nieuwe IMAKIN Atelier. Tijd voor een rondleiding! In de video op dit blog laat ik je zien hoe de ruimte er eerst uit zag en krijg je een rondleiding in het nieuwe IMAKIN Atelier.

EEN NIEUW IMAKIN ATELIER

Toen ik met IMAKIN startte werkte ik volledig vanuit huis. Aan de eettafel bedacht ik alle DIY-pakketten, schreef ik mijn blog en verwerkte ik bestellingen. In een extra kamertje bewaarde ik alle voorraad.

Imakin

Maar na een tijdje kwam die voorraad steeds verder de woonkamer in en voor ik het wist had IMAKIN mijn huis overgenomen. Het hele ‘IMAKIN kamertje’ stond propvol met voorraad, de eettafel was bijna niet meer te bereiken en zelfs onder mijn bed lag het helemaal vol met verzenddozen. Niet echt een fijne situatie om in te wonen kan ik je vertellen.

Dus daarom huurde ik sinds maart 2016 een extra ruimte, zodat ik de meeste voorraad daar op kon slaan en ruimte had om de DIY-pakketten te verpakken. Het was in een anti-kraakpand dat toevallig achter mijn huis werd verhuurd aan creatief ondernemers. In mijn allereerste vlog krijg je er een kijkje. Het was niet de meest inspirerende ruimte en ik kon er ook geen klanten ontvangen, maar mijn huis stond in ieder geval niet meer zo propvol.

Zoals ik al zei was het een anti-kraakpand, want het pand zou gesloopt worden. Ik wist dus dat ik er vroeg of laat uit zou moeten. De datum werd iedere keer verder naar achteren verschoven, maar in februari 2018 leek het erop dat we er binnen een paar maanden echt uit zouden moeten. Precies toen kwam via mijn netwerk de ruimte bij een nieuw te realiseren creatieve broedplaats op mijn pad. Natascha (van Flavourites) vertelde mij dat de oude huurders van de Snorfabriek zouden verhuizen en dat op de nieuwe plek ook ruimte was voor nieuwe huurders. Zij vroeg mij of dat misschien wat voor mij was.

Na een rondleiding van Frank (de ‘Broedplaats Baas’) was ik meteen enthousiast! Wat een toffe plek ging dit worden. Er zouden veel leuke ondernemers komen te werken en ik zou mijn ruimte helemaal naar mijn wensen mogen ontwerpen. Dus al snel zei ik mijn oude huurcontract op en tekende ik bij Kanaal30.

KLUSSEN IN HET NIEUWE IMAKIN ATELIER

In april startte de bouw van mijn ruimte. Ik mocht het ontwerpen, maar de bouw werd gedaan door een handige klusser van Kanaal30. Af en toe ging ik kijken hoe het eruit kwam te zien. Wat werd het mooi!

Imakin
Imakin

Al op 1 mei kreeg de sleutels, maar omdat ik ook nog heel hard aan mijn boek aan het werk was, kon ik pas in juni beginnen met klussen. Er moest veel gedaan worden om de ruimte zo te maken als ik het in mijn hoofd had.

Alle muren en het plafond kregen een fris likje verf en 1 wand heb ik behangen met een toffe geometrische print.

Imakin
Imakin

Vooral het schoonmaken van de tegeltjes was een flinke klus. Kanaal30 bevindt zich in het pand van een oude drukkerij, dus de tegeltjes zaten helemaal onder de drukkersinkt. Ik heb de inkt van de tegels geschuurd en alle voegen met een kwastje geschilderd. Het kostte veel tijd, maar het resultaat is het absoluut waard.

Imakin
Imakin

Aan de buitenkant van het atelier wilde ik een statement maken. Omdat het atelier helemaal achterin de hal zit wilde ik zorgen dat het nog wel zou opvallen. Daarom heb ik aan de buitenkant ruim 100 goudgespoten scharen bevestigd. Het geeft een heel gaaf effect en ik krijg er veel opmerkingen en complimenten over van bezoekers.

Imakin
Imakin
Imakin

In de ruimte ligt een betonnen gietvloer wat echt die industriële sfeer van het pand uitstraalt. Om het toch wat meer aan te kleden, haakte ik een juten vloerkleed.

Ook hing ik een robuuste houten plank met boomschors op en boog daarvoor messing staven om deze op te hangen.

Imakin
imakin atelier dhlz jan2019

FEESTELIJKE OPENING

Imakin

Op 23 juni was de feestelijke opening van Kanaal30, maar toen was het IMAKIN Atelier nog niet helemaal af. Toch opende ik al wel mijn deuren en gaf ik de eerste workshops in mijn nieuwe Atelier.

Ik besloot het atelier feestelijk te openen op 20 oktober en dit te combineren met de presentatie van mijn boek. In dit blog krijg je een sfeerimpressie van het feestje.

RONDLEIDING IMAKIN ATELIER

En dan nu… de rondleiding in het IMAKIN Atelier!

Ik ben ontzettend blij met het resultaat. Het is een hele fijne plek om te werken en het de ruimte straalt IMAKIN uit!

Het IMAKIN Atelier is niet alleen mijn werkplek, maar ik heb er ook een winkeltje in gemaakt. Hier verkoop ik de DIY-pakketten en de mooiste hobbymaterialen. Ook is er ruimte om workshops te geven. De actuele workshopagenda vind je hier.

Er zijn geen vaste openingstijden voor het atelier. Je bent altijd welkom om langs te komen, maar stuur wel even een berichtje voordat je komt. Dan weet je zeker dat ik er ook ben.

Tot snel in het nieuwe IMAKIN Atelier!

Imakin
Imakin
imakin atelier dhlz jan2019
Imakin

En, wat vind je van het nieuwe IMAKIN Atelier? Laat het hieronder weten in een reactie.

Wil je ook een plekje op een van de resultatenrekjes in het Atelier? Deel dan een foto van je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op Facebook / Instagram. Wie weet komt jouw foto er dan bij te hangen!

2 reacties op “NIEUW IMAKIN ATELIER – RONDLEIDING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.