Handige info over het verzekeren van glas in je woning

Heb je er weleens over nagedacht om het glas in je woning te verzekeren? Het kan een slimme zet zijn. Maar ga je op internet op zoek naar informatie, dan word je al snel bedolven onder ingewikkelde termen en veel verschillende verzekeringen. In dit artikel helpen we je op weg door de glasverzekering in eenvoudige termen te bespreken.

pexels photo 12715591

Waarom glas verzekeren?

We beginnen met een belangrijke vraag : waarom zou je eigenlijk je glas verzekeren? Zoals je vast wel weet is glas een kwetsbaar materiaal. Nu is een raam in een woning natuurlijk wel wat steviger gemaakt dan een glas waar je wijn uit drinkt, maar ook je ramen kunnen beschadigen. Dat wil je het liefst voorkomen, want ramen zijn behoorlijk duur. Niet alleen het glas zelf kost aardig wat, maar er moet ook iemand betaald worden om het te vervoeren en te installeren.

Helaas kun je een ongelukje nooit helemaal voorkomen, dus is het slim om een verzekering af te sluiten. Mocht er dan toch iets gebeuren, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken om de kosten die erbij komen kijken.

Hoe je de ramen in je woning verzekert, hangt af van of je in een eigen koopwoning of in een huurwoning woont. Laten we beide situaties bekijken.

Koopwoning

Als je een huis koopt met een hypotheek, dan zal de kredietverstrekker je verplichten om een opstalverzekering af te sluiten. Dat is een verzekering waarmee je jezelf beschermt tegen de kosten van schade aan het huis en aan de spullen die eraan vastzitten.

De meeste verzekeraars zijn van mening dat de ramen van je woning bij je woning zelf horen. Bij die verzekeraars zit de glasverzekering in de dekking van de opstalverzekering. De dekking voor glasschade kan wel verschillen per verzekeraar, dus neem de voorwaarden goed door, voordat je een verzekering afsluit.

Huurwoning

Woon je in een huurwoning, dan sluit je geen opstalverzekering of woonverzekering af. Het huis is niet van jou, dus schade aan het huis komt voor de rekening van je huis baas. Echter, als er iets anders is afgesproken in het huurcontract, dan wil je jezelf natuurlijk wel beschermen tegen de kosten van glasschade. Dat kun je doen met een inboedelverzekering. Deze verzekering biedt soms automatisch dekking voor schade aan de ramen, maar in sommige gevallen zul je hiervoor nog een aanvullende dekking moeten afsluiten.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 520 reviews.