NEEM JE CREATIEVE HOBBY MEE NAAR BUITEN

In de zomer ben ik altijd minder vaak creatief bezig dan in de herfst of winter, omdat ik dan heerlijk van het zonnetje geniet. Dan zit ik gezellig op het terras met vrienden of lekker in mijn tuin. Maar af en toe neem ik dan gewoon mijn DIY-project mee naar buiten. In dit blog deel ik welke creatieve hobby’s je ook buiten kunt doen.

TIPS VOOR BUITEN CREATIEF BEZIG ZIJN

Als je buiten wil DIY-en is het vooral handig dat je niet te veel spullen nodig hebt, want dan hoef je niet een volle tas mee te sjouwen of al je spullen naar buiten te verslepen. Het handigst is dan natuurlijk om een van mijn DIY-pakketten te kiezen, zodat je direct alle materialen in één keer bij elkaar hebt 😉

Kies een creatieve activiteit waarbij je geen elektriciteit nodig hebt. In je tuin of op je balkon kun je misschien nog wel een verlengsnoer uitrollen, maar in een park of op het terras is dat wat lastiger.

Ook is het handig om rekening te houden met de wind, zodat je niet de hele tijd je materialen uit de bosjes hoeft te vissen.

1. MACRAME

NEEM JE CREATIEVE HOBBY MEE NAAR BUITEN 1

De eerste creatieve hobby die je heel goed buiten kunt doen is macramé. Vooral omdat je meestal niet veel meer nodig hebt dan macramé garen en een schaar. Maak bijvoorbeeld een macramé muurhanger (DIY tutorial), sleutelhangers (DIY tutorial) of een macramé slinger (DIY-pakket).

2. STEMPELS SNIJDEN

NEEM JE CREATIEVE HOBBY MEE NAAR BUITEN 2

Stempels snijden is heerlijk ontspannend om te doen. Met een guts snijd je een afbeelding uit een stempelrubber. Je kunt hier uren zoet mee zijn (of juist kleinere ontwerpen maken in kortere tijd).

In dit blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe makkelijk het is om je eigen stempels te maken.

3. BORDUREN

NEEM JE CREATIEVE HOBBY MEE NAAR BUITEN 3

Borduren is denk ik mijn favoriete creatieve hobby om buiten te doen. Vorig jaar heb ik heerlijk in het zonnetje deze canvas tas geborduurd toen ik het borduurpakket canvas tas aan het ontwerpen was. Het is lichtgewicht en je kunt je werkje gewoon op schoot houden, dus je kunt het echt overal doen! Kruip bijvoorbeeld heerlijk met je borduurwerkje in een hangmat in een hangmat standaard.

Hopelijk heb ik je met deze drie ideeën kunnen inspireren om ook eens buiten creatief aan de slag te gaan. Heb jij nog meer goede hobbyideeën voor buiten? Laat dan een reactie onder dit blog achter en inspireer elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.