HOE BRENG JE EEN SPAGEVOEL IN JE EIGEN BADKAMER? 5 STYLINGTIPS

In de badkamer heb je even een momentje voor jezelf. Je begint er je dag en doet er je avondritueel. Dan is het extra fijn als je dat in een mooie badkamer kan doen. In dit blog deel ik wat inspiratie met je om je badkamer een spagevoel te geven zonder dat je daar heel je badkamer voor hoeft te verbouwen.

De basis voor je badkamer staat meestal voor een aantal jaren vast. Met een aantal kleine aanpassingen kun je jouw badkamer een heerlijk luxe gevoel geven.

VERJAARDAGSACTIE VOOR PLAN INTERNATIONAL NEDERLAND 1

1. PLANTEN IN DE BADKAMER

Om van jouw badkamer een oase van rust te maken, kun je planten in de badkamer zetten. Planten brengen een ruimte letterlijk tot leven. Ook zuiveren sommige planten de lucht.

Let hierbij alleen wel op welke planten je hiervoor gebruikt, want niet alle planten vinden een vochtige ruimte fijn. Ook moet je badkamer voldoende daglicht hebben voor de planten om te kunnen overleven. Planten die geschikt zijn voor in de badkamer zijn bijvoorbeeld varens, scindapsus (zie foto), vrouwentong, sierasperge, graslelie en aloë vera.

2. BADPLANKJE

Als je gezegend bent met een bad heb je meteen al een streepje voor op het spagevoel. Om te voorkomen dat je bad een rommeltje wordt met alle spulletjes op de rand, kun je een plankje voor je bad maken/kopen.

Op dit badplankje kun je dan al je fijne zeepjes, sponsjes, geurkaarsje etc. kwijt. Dat staat niet alleen mooi, maar als je dan in bad zit heb je het ook meteen bij de hand.

VERJAARDAGSACTIE VOOR PLAN INTERNATIONAL NEDERLAND 2
VERJAARDAGSACTIE VOOR PLAN INTERNATIONAL NEDERLAND 3

3. GEURKAARSEN

Een geur heeft veel invloed op hoe je je voelt. Sommige geuren werken verkwikkend, terwijl andere geuren je juist rustig maken. Afhankelijk van in welke stemming je bent, kun je daar de geur van je badkamer op aanpassen.

Lavendel en rozen werken bijvoorbeeld kalmerend. Voor een verkwikkend gevoel kun je beter citrus gebruiken of ga voor de favoriet van veel spa’s: eucalyptus.

Geur kun je in je badkamer aanbrengen door geurkaarsen, geurstokjes of zeep.

4. (ZELFGEMAAKTE) ZEEPJES

De makkelijkste manier om een spagevoel thuis te beleven is door de zeep en verzorgingsproducten die je gebruikt.

Ik kan echt genieten van een goede scrub, bodylotion of zeep.

Je kunt de zeepjes natuurlijk in de winkel kopen, maar hoe leuk is het om je eigen zeep te maken! In een eerder blogbericht laat ik je in een video stap-voor-stap zien hoe je zelf zeep maakt. De benodigdheden voor zeep maken vind je in mijn webshop.

VERJAARDAGSACTIE VOOR PLAN INTERNATIONAL NEDERLAND 4
VERJAARDAGSACTIE VOOR PLAN INTERNATIONAL NEDERLAND 5

5. DE JUISTE SPIEGEL

Niets is frustrerender in de badkamer dan een spiegel die steeds beslaat. Net als je met precisie je eyeliner wil aanbrengen, beslaat die spiegel weer! Investeer daarom in een badkamer spiegel met licht en verwarming. Deze beslaat niet en je kan goed zien wat je doet. Weg stress & frustratie!

 

 

 

 

 

 

Door artikelen als dit te plaatsen op mijn blog, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.