DIY TUTORIAL STER HOUTEN KRALEN

1

Sterren, je ziet ze overal en het hele jaar door. In deze tutorial leer jij een prachtige ster te maken voor in je interieur. Met maar 4 benodigdheden kan ook jij gemakkelijk een designstuk maken voor in huis!

2

NODIG

Voor een ster van ongeveer 40 cm hoog heb je nodig:

  • 200 cm ijzerdraad van 1 mm dik
  • 70 Houten kralen van 20 mm
  • Tangetje
  • Meetlint of rolmaat

STAP 1. LUSJE MAKEN

3

Maak aan het begin van het ijzerdraad een lusje, hier komt de ster aan te hangen. Zorg dat er ongeveer 1,5 cm draad uitsteekt voor het lusje. Als het lusje de juiste vorm heeft pak je hem vast met het tangetje en draai je hem 180 graden. Zo zit hij goed vast, en kan hij het gewicht van de ster dragen.

STAP 2. KRALEN RIJGEN

4

Rijg 7 kralen aan het ijzerdraad, en schuif ze zo dicht mogelijk tegen het lusje aan. Buig net na de kralen het ijzerdraad naar buiten.

STAP 2. IJZERDRAAD BUIGEN

5

Rijg na het bochtje weer 7 kralen aan het ijzerdraad. Buig het ijzerdraad nu naar binnen.

6

Rijg de volgende 7 kralen aan het ijzerdraad, en buig het ijzerdraad naar buiten.

STAP 3. STER MAKEN

7

Herhaal bovenstaande stappen totdat je de vorm van een ster hebt.

STAP 4. STER VERBINDEN

8

Het stukje ijzerdraad voor het lusje buig je iets naar beneden, zodat de bovenkant meer de vorm krijgt van een ster. Breng de andere kant van het ijzerdraad nu naar het lusje toe. Het stukje ijzerdraad wat je net hebt gebogen duw je in de laatste kraal, tegen het rechte stuk ijzerdraad aan. Dit doe je zodat je dit stukje niet meer ziet zitten.

Het stuk ijzerdraad wat nog uitsteekt, sla je met behulp van het tangetje om het lusje heen.

STAP 5. LUSJE VERSTERKEN

9

De ster is vrij zwaar, dus moet je het ijzerdraad nogmaals om het lusje heenslaan. Knip vervolgens het overtollige ijzerdraad weg. Doe dit aan de achterzijde van de ster, zodat het uiteinde van het ijzerdraad aan de achterkant zit.

10

Voila! Je ster is klaar. Nog niet helemaal tevreden over de vorm? Je kunt de ster als hij hangt altijd nog iets verbuigen.

11

Deze mooie ster kun je eindeloos combineren. Hier zie je hem gecombineerd met papieren 3D sterren en hangers. In het voorjaar is hij goed te combineren met wat vrolijke kaartjes of mooie foto’s.

Ga je ook zo’n mooie ster maken?

Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag @imakinNL op Facebook/Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.