DIY: maak een luxe spiegel met LED verlichting

De badkamer is een van de ruimtes die we vaak over het hoofd zien. We zijn namelijk vooral gefocust in het decoreren en aankleden van de woonkamer, keuken, hal en slaapkamers, maar vergeten dat we op de badkamer stiekem ook veel tijd kwijt zijn. Deze ruimte mag er dus ook zeker mooi uitzien. Om jouw badkamer te voorzien van een luxe touch, maak je gebruik van een RGB ledstrip rondom de spiegel. Ben je benieuwd hoe je dit DIY project zelf kunt uitvoeren? Lees dan snel dit artikel verder.

backbone visuals L4iRkKL5dng unsplash
ledstrip

Wat voor materiaal heb je nodig?

De led verlichting rondom de spiegel zorgt niet alleen voor een sfeervolle look, maar zorgt ook voor flatterend licht. Zo kan je beter jouw make-up of haar doen in de badkamer. Om de spiegel met LED verlichting te maken, heb je de volgende benodigdheden nodig:
• Een houten balk
• Een houten lat
• Een montage kit
• Een spiegel in de gewenste afmetingen
• De LED strips
• Materiaal om de onderdelen mee te bevestigen

Stap 1

Allereerst maak je met behulp van de houten latten en balken een frame die iets kleiner is dan de spiegel. Zo heb je genoeg ruimte om later de led verlichting achter de spiegel te bevestigen.

Stap 2

Plaats vervolgens het frame op de muur. Zorg dat er een connectie is met de elektriciteitskabels, aangezien je de LED verlichting later hierop wilt aansluiten.

Stap 3

Ondanks dat de spiegel op het houten frame wordt geplaatst, is het wel zo mooi om de zijkanten van de spiegel te schilderen. Je kunt er voor kiezen om ze simpel wit te schilderen of om ze te schilderen in dezelfde kleur als de muur. Uiteraard kan het ook leuk zijn om de zijkanten een verrassend kleurtje te geven. Ze zitten immers toch niet in het directe zicht.

Stap 4

Vervolgens is het tijd om de LED strips te bevestigen rondom het houten frame. Je kunt er voor kiezen om de led strips alleen aan de onderkant te plaatsen of om de verlichting rondom de hele spiegel te laten gaan.

Stap 5

Mocht de rest van de badkamer nog niet af zijn, dan is dit het moment om de wanden van de badkamer te schilderen of te behangen, om de muren te betegelen en om andere klusjes uit te voeren.

Stap 6

Zodra al het constructiewerk is uitgevoerd, is het tijd voor de laatste stap: het plaatsen van de spiegel. Plaats de spiegel op het houten frame en zorg dat het netjes waterpas hangt. De ledstrips rondom de spiegel zullen een driedimensionaal gevoel geven. Je geniet na deze DIY klus van een geweldige nieuwe badkamer. Zelfs je gasten zullen versteld staan van de sfeer.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.