7 IDEEËN OM EEN KUSSENHOES TE DECOREREN

DIY Tutorial Kussenhoes Leer & Print | IMAKIN DIY DESIGN

Of het nu om een hoofdkussen gaat of om een sierkussen: de hoes kun je prima zelf maken. Nu kan dat uiteraard heel eenvoudig door een favoriete stof in de juiste maat aan elkaar te naaien, maar het kan ook op een originelere manier. Zeker voor sierkussens is dit wel zo leuk. Daarom hier enkele ideetjes die je kunt toepassen als je een kussenhoes wilt maken.

Het kussen
Voordat je begint met het maken van je kussenhoes, is het handig om eerst een kussen uit te zoeken, zodat je de juiste maten weet. Een kussen bestellen online is de meest eenvoudige manier en zo heb jij tijd over om alvast de voorbereidingen te treffen voor je creatieve kussenhoes. Zorg dat je de maten goed weet, zodat je hoes straks niet te klein, maar ook niet te groot is!

De basiskussenhoes
De basishoes kies je het beste in een effen kleur, als je hierna je er nog creatief mee aan de slag wil. Nu hoeft dat niet meteen wit te zijn, je kunt ook kiezen voor een andere effen kleur, waarbij je natuurlijk de kleurtoepassing hierop aanpast. Donkere kleuren zijn minder geschikt als je kiest voor textielstiften, maar kunnen natuurlijk ook prima als je voor borduren kiest.

 

En dan kom je dus op het leukste stuk van het geheel: de nog saaie hoes mooi maken. Hieronder 7 ideeën hoe je de kussenhoes kunt versieren.

  • Borduur een mooie afbeelding. Er zijn op het internet genoeg leuke patronen te vinden.
demo transferpapier borduren
  • Met textielstiften teken je iets uit de losse hand of schrijf er een pakkende tekst op. Je kunt ook losgaan met handlettering en de hoes zo heel persoonlijk maken.
DIY Tutorial Kussenhoes Leer & Print | IMAKIN DIY DESIGN
  • Kies als basishoes een effen kleur en haak of brei hier omheen nog een extra hoes. Doe dit in een steek waardoor er openingen zijn, hier doorheen zie je vervolgens dus de kleur van de binnenhoes. Kies hiervoor een contrasterende kleurencombinatie. Je kunt hier natuurlijk eindeloos mee variëren.
  • Lijm pompoms op het kussenhoes. Maak er een geometrisch patroon mee of verspreid ze willekeurig over de kussenhoes. Wat jij het mooiste vindt!

 

 

DIY-pakket Pompom Kussen | IMAKIN DIY DESIGN
  • Knip leuke vormen uit vilt en naai deze op je kussenhoes.
  • Naai verschillende stukjes stof aan elkaar voor een patchwork hoes. Variëren in de groottes, de kleur en de printjes van de lapjes maakt het geheel tot iets bijzonders.
  • Snijd je eigen stempels en stempel hiermee een patroon op het kussenhoes.
Kussenhoes Stempelen

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze verschillende manieren om een kussenhoes te decoreren. Heb jij ook zelf een kussenhoes versierd? Deel je foto (openbaar) op Facebook / Instagram en tag IMAKIN, zodat ik het kan zien. Of stuur je foto per e-mail. Wie weet deel ik jouw creatie op social media of op mijn blog!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.