DIY IDEE: ARMLEUNING DIENBLAD

armleuning dienblad sfeer liggend

Sinds een half jaar heb ik een nieuwe bank, met een heerlijke hoek om in weg te kruipen. Maar dan heb ik dus echt geen zin om he-le-maal naar voren te buigen om mijn thee van de salontafel te pakken. Daarom maakte ik dit armleuning dienblad.

armleuning dienblad benodigdheden

NODIG

  • verf roerstokjes
  • restje stof
  • schaar
  • alleslijm
  • (wit) potlood

STAP 1. STOF AFTEKENEN

armleuning dienblad stap1

De breedte van je armleuning dienblad en hiermee het aantal stokjes dat je nodig hebt, is afhankelijk van de breedte van de armleuning van jouw bank. Zorg ervoor dat er aan beide kanten ongeveer 3-4 stokjes oversteken. In mijn geval had ik 19 stokjes nodig.

Leg alle stokjes op de stof en trek de omtrek om met het potlood.

armleuning dienblad stap2

Haal de stokjes van de stof. Teken nu een kleinere rechthoek in de vorm. In de lengte maakte ik hem 1 cm korter en in de hoogte 5 cm. Op deze manier zie je straks de stof niet onder de stokjes vandaan komen, maar kun je wel alle stokjes op de stof bevestigen.

STAP 2. STOKJES LIJMEN

armleuning dienblad stap4

Breng lijm aan op de rand van de stof.

armleuning dienblad stap5

Lijm de stof op het eerste latje. Zorg ervoor dat de rand van de stof halverwege het stokje komt. Lijm nu één voor één alle stokjes op de stof. Zorg er hierbij voor dat de latjes allemaal netjes uitgelijnd zijn aan de onder- en bovenkant.

armleuning dienblad sfeer1
armleuning dienblad sfeer2

Het armleuning dienblad is nu klaar voor gebruik. Zelf gebruik ik er altijd een onderzetter bij. Dat is niet voor de stevigheid, maar omdat de stokjes van onbehandeld hout zijn. Ik wil natuurlijk geen kringen op mijn mooie armleuning plankje!

armleuning dienblad sfeer liggend

Ik vind het heerlijk om zo in het hoekje van mijn bank te DIY-en. En nu kan ik dus lekker tussendoor thee drinken zonder dat ik mijn project hoef weg te leggen.

armleuning dienblad sfeer jinske
armleuning dienblad sfeer jinske12

Opgestaan, plaatsje vergaan! Ook mijn kat Bink vindt mijn nieuwe bank heerlijk liggen. Hij ligt hier prachtig model, vind je niet?

Ik krijg vaak de opmerking “wat een mooie/design kat!”. Maar daar heb ik hem niet op uitgekozen, hoor. Bink is gewoon een huis-tuin&keuken kat en toevallig de allerliefste kat uit het asiel. Toen ik een kat kwam uitzoeken, kwam hij op schoot zitten en ging er niet meer van af (nog steeds niet trouwens, haha). Eigenlijk heeft hij dus mij uitgekozen. Inmiddels woont hij alweer 7 jaar bij mij thuis.

armleuning dienblad sfeer bink1
armleuning dienblad sfeer bink 819x1024 1

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze makkelijke DIY en hoef jij straks ook niet meer op te staan om bij je drinken te kunnen. Laat je me een foto zien van het resultaat? Deel je foto (openbaar) op Facebook / Instagram en tag IMAKIN, zodat ik het kan zien.

Een reactie op “DIY IDEE: ARMLEUNING DIENBLAD

  1. Pingback: EEN HOEKBANK IN EEN KLEIN HUIS - IMAKIN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.