EEN HOEKBANK IN EEN KLEIN HUIS

Al ruim negen jaar woon ik nu in mijn heerlijke benedenwoning in Utrecht. Het is echt een pareltje: drie kamers én een tuin in de stad! Maar je kan niet alles hebben: mijn huis is daardoor niet supergroot. Maar door het handig in te richten, voelt de 50 m2 die ik heb wel ruim! In dit blog vertel ik je waar je op kunt letten bij de keuze van een hoekbank voor een kleine woonkamer.

In het begin durfde ik niet te kiezen voor een hoekbank, want ik was bang dat de woonkamer daardoor meteen veel te vol zou staan. Dus toen ik mijn huis voor het eerst inrichtte koos ik veilig voor een 2,5-zits bank met een losse design stoel die ik zelf opnieuw had bekleed.Kies voor een neutrale kleur
Een bank kies je voor meerdere jaren en is door het formaat een bepalend onderdeel in je interieur. Het is daarom verstandig om een neutrale kleur te kiezen. Ga voor een basiskleur die mooi blijft combineren met verschillende trendkleuren. Door af te wisselen met kussens, plaids en andere woonaccessoires kun je je bank dan toch steeds aanpassen aan nieuwe woontrends.

Een bank op pootjes
Hoe lekker die grote plofhoekbank ook zit, voor een klein huis is deze vaak te volumineus. Je kunt dan beter kiezen voor een bank op poten. Door te kiezen voor meubels op poten geef je de ruimte letterlijk lucht, doordat de meubels dan lijken te zweven.Lage leuningen
Bij de keuze van de hoekbank zijn er verschillende opties voor de leuningen. Je kunt ervoor kiezen om de hoge leuning van de achterkant helemaal om de hoek door te laten lopen. Hierdoor wordt de bank nog volumineuzer. Je kunt beter kiezen voor lage leuningen aan de zijkanten, net als bij een rechte bank. Een andere optie is om aan een kant de leuning helemaal weg te laten, maar dat vind ik zelf wel minder lekker zitten.De hoek aan de juiste kant
Meestal kun je zelf de bank uit verschillende elementen opbouwen. Let hierbij goed op aan welke kant je de hoek van de bank wil hebben. Zelf koos ik ervoor om het uitstekende deel niet tegen de muur aan te doen voor een ruimtelijk gevoel. Dit is ook een beetje afhankelijk van waar je andere meubels in je woonkamer staan, zoals je televisie. Mijn bank staat niet recht voor mijn televisie, maar ‘kijkt’ naar buiten. Maar als ik in het hoekje van mijn bank zit, kan ik wel recht naar de tv kijken. Heerlijk!Hopelijk heb ik je met deze tips kunnen inspireren en helpen bij de keuze van jouw (hoek)bank. Ik ben ook wel heel benieuwd naar wat voor bank jij in huis hebt. Laat je het hieronder in een reactie weten?Ik vind het heerlijk om zo in het hoekje van mijn bank te DIY-en. Maar dan heb ik dus echt geen zin om he-le-maal naar voren te buigen om mijn thee van de salontafel te pakken. Daarom maakte ik dit armleuning dienblad. In dit blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe je een armleuning dienblad kunt maken van verfroerstokjes. Nu kan ik dus lekker tussendoor thee drinken zonder dat ik mijn project hoef weg te leggen.

 

 

 

 

Door artikelen als dit te plaatsen kan ik in mijn levensonderhoud voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.