Designradiator kopen: 5 punten om op te letten

Wanneer je een designradiator gaat kopen, kun je letten op verschillende punten bij de selectie. In dit blog vertel ik je meer over designradiatoren om je zo te helpen bij de keuze.

jilbert ebrahimi 0WVik0B5UWY unsplash

1. De plek

Voordat je een designradiator gaat kopen is het belangrijk om eerst de plek te bepalen waar deze moet komen te hangen, want hoe groter de ruimte hoe groter of krachtiger de radiator ook moet zijn. Let er dus goed op dat het vermogen van de radiator past bij het oppervlak van de ruimte.

Over het algemeen wordt geadviseerd om de radiator op de koudste plek van de ruimte te hangen, bijvoorbeeld tegen de buitenmuur. Ook moet je rekening houden met voldoende ruimte rondom de radiator om een goede luchtcirculatie te garanderen.

2. Aansluiting

Designradiatoren hebben verschillende soorten aansluitingen, bijvoorbeeld een zijaansluiting of onderaansluiting. In een bestaande (bad)kamer is het daarom verstandig om eerst te kijken hoe de aansluiting nu is geplaatst om er zeker van te zijn dat de nieuwe designradiator erop past. Bij een nieuwbouwwoning kun je zelf kiezen wat voor aansluiting het beste past.

3. Functie

De belangrijkste functie van een designradiator is natuurlijk het verwarmen van de ruimte, maar in de badkamer kun je de radiator ook gebruiken om handdoeken op te drogen. Als je de radiator ook wil gebruiken voor het drogen van handdoeken, moet de radiator namelijk vochtbestendig zijn.

laurence katz Tp8XHdegJOw unsplash

4. Materiaal

Radiatoren kunnen gemaakt zijn van bijvoorbeeld aluminium, staal en RVS. Als je de designradiator wil gebruiken voor het drogen van handdoeken in de badkamer, is het verstandig om voor RVS te kiezen, omdat dit bestand is tegen roest.

5. Design

Als alle ‘verstandige’ keuzes gemaakt zijn, is het tijd voor de leukste keuzes: het ontwerp. Designradiatoren zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Kies je voor horizontale of verticale banen, een matte afwerking of glanzende afwerking, traditioneel wit of juist een kleur die bij de muur past. De mogelijkheden zijn eindeloos en zo is er altijd een designradiator die bij jouw interieur past.

Hopelijk heb ik je met deze 5 punten wat op weg kunnen helpen bij de keuze van jouw nieuwe designradiator.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en jou blijven inspireren met mooie DIY content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.