Ga voor een groen cadeau

Denk je ‘hoera!’ zodra je voor iemand een cadeau mag uitzoeken of vind je het juist lastig om iets te vinden? Als je op zoek bent naar creatieve cadeaus, dan zit je hier natuurlijk goed. En misschien heb je zelf al wel ideeën over welk cadeau past bij de jarige of jubilaris. In dit artikel vind je inspiratie als het gaat om groene cadeaus. Want waarom zou je niet iets levends en groeiends geven?

planten stippenbegoniaLR

Ga je voor bloemen of voor planten?

Je weet dat veel mensen écht blij worden van een bloemetje of van een mooie plant. En tegenwoordig kun je gewoon bij online tuincentrum Bakker.com bestellen, dus je hoeft er niet eens meer de deur voor uit. Deze klassieker wordt dus steeds interessanter als cadeau. Daarbij is het natuurlijk wel een verschil of je kiest voor bloemen (die eenmaal gesnoeid niet meer leven en het dus niet zo lang volhouden op een vaas) of voor planten (die nog jaren mee kunnen in het gunstigste geval).

Planten als cadeau geven heeft daarnaast nog meer voordelen:

  • Uit onderzoek blijkt dat planten voor rust zorgen in het hoofd van de mensen die ernaar kijken.
  • Planten filteren de lucht en maken nieuwe zuurstof aan voor ons.
  • Mensen die thuiswerken met planten in de buurt zijn beter gefocust op hun werk.

Er is volop keuze op dit gebied

Het grootste voordeel (tenzij je last hebt van keuzestress) is dat je alle kanten op kunt wanneer je planten wilt bestellen voor iemand. Van tuinplanten tot kamerplanten en van hangplanten tot buxus. Eigenlijk hoef je alleen maar te bedenken wat het beste past bij de ontvanger en dan ben je klaar.

Eigenlijk past een plant altijd

Sommige mensen weten niet zo goed hoe ze planten moeten verzorgen, al kun je daar online tegenwoordig van alles over vinden. Voor deze mensen zijn er ook prima cadeaus te vinden waar ze niet superveel voor hoeven te doen. Denk bijvoorbeeld aan vetplanten of cactussen. Of misschien inspireer je de ontvanger wel juist om eindelijk eens wat meer kennis op te doen op het gebied van plantverzorging. Dat is toch een mooie bijkomstigheid!

Wat je ook kiest, zorg dat het past

Bij elk cadeau is het belangrijk om iets uit te kiezen waar de ontvanger heel blij mee is. Dan heb jij een voldaan gevoel als je de reactie ziet. Bedenk welke eigenschappen je vindt passen bij de persoon en vind hier een geschikt groen cadeau bij. Wie is er blij met vijverplanten en wie juist met een fijne kamerplant? Aan jou de keuze!

 

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en jou blijven inspireren met mooie DIY content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.