5 MANIEREN OM TEXTIEL TE VERSIEREN

Een saai kledingstuk, kussenhoes of canvas tas kun je heel makkelijk opleuken en het zo helemaal naar jouw smaak maken. In dit blog laat ik je 5 manieren zien om textiel te versieren.

#1. TEXTIELVERF

imakin jinske trui zeefdruk
statement sweater sfeer

Textielverf is de meest veelzijdige manier uit dit rijtje om je textiel te versieren. Als je het aanbrengt met een kwastje kun je het in iedere gewenste vorm schilderen. Hoe ik de ‘wild’-trui maakte, laat ik je zien in dit blog.

Ook kun je textielverf gebruiken om te zeefdrukken (zie foto links). In mijn boek ‘Doe het lekker zelf!’ laat ik je stap-voor-stap zien hoe je thuis makkelijk een eigen zeefdruk kunt maken.

#2. TEXTIELSTIFTEN

diy canvas tas you look lovely today imakin
kussenhoes leer print stap

Textielstiften zijn heel geschikt voor het fijnere, preciezere werk. Zo kun je ze bijvoorbeeld heel goed gebruiken voor een tekst op je canvas tas of voor kleinere tekeningetjes. In dit blog laat ik je zien hoe ik dit kussenhoes heb gemaakt.

#3. STEMPELEN

jinske broek scharen
Kussenhoes Stempel 4

Met stempels en VersaCraft stempelkussens kun je heel eenvoudig leuke printjes op je textiel aanbrengen. Ik gebruikte een zelfgemaakte stempel om mijn broek te versieren, maar je kunt ook kant-en-klare stempels gebruiken. Hoe ik dat deed, kun je zien in mijn boek ‘Doe het lekker zelf!’.

Je kunt ook textielverf gebruiken om mee te stempelen. Dan kun je het beste kiezen voor minder grovere vormen, want door de textielverf kan je stempel wat meer glijden. De kussenhoes maakte ik met het DIY-pakket Kussenhoes.

#4. BORDUREN

Web Blog Imakin ShirtOgen vierkant

Dit T-shirt maakte ik alweer 2 jaar geleden (zie stap-voor-stap tutorial), maar borduren is nog steeds een modetrend! Je ziet dat het nu bijvoorbeeld veel gebruikt wordt om kleine tekstjes op een shirt of sweater te borduren.

#5. STRIJKLETTERS EN -VELLEN

shirt strijkletters sfeer

Strijkletters zijn misschien wel de allermakkelijkste manier om een tekst aan te brengen op je textiel. Het is een kwestie van letters uitknippen en opstrijken. In deze video laat ik je zien hoe het werkt. Er zijn ook strijkvellen verkrijgbaar waar je zelf je vormen uit kunt knippen.

WAT MAAK JIJ?

Het leuke van al deze verschillende technieken is dat je ze ook kunt combineren! Teken bijvoorbeeld een tekst met een textielstift en stempel er daarna een mooi printje omheen. Of borduur een randje van je schilderde tekening voor een leuk accent. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Natuurlijk kun je ook kiezen voor professioneel je kleding bedrukken.

Wat is jouw favoriete techniek om textiel te versieren?

Deel je resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op FacebookInstagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 506 reviews.