3 DIY IDEEËN OM JE KATTENBAK TE VERSIEREN

Als katteneigenaar ontkom je er bijna niet aan: een kattenbak in huis. Maar om nou te zeggen dat dat mooi is, is een ander verhaal. Nu kan je ervoor kiezen om het ding ergens op een onopvallende plek neer te zetten, of: je zorgt er gewoon voor dat de kattenbak er wel mooi uitziet!

marthijn brinks XiHyfOKmDIs unsplash scaled 1

#1. EEN KASTJE EROM HEEN MAKEN

Het lelijke ding kan je prachtig verstoppen in een kastje, waarbij je natuurlijk de ingang open houdt. Omdat je dit kastje van hout maakt, kan je het in exact dezelfde kleur verven als de overige kastjes in hetzelfde vertrek. Of je geeft het de kleur van de muur, zodat het nog minder opvalt… Handig als je het kastje meteen nog meer kattenfuncties geeft. Leg bovenop het kastje een lekker kussentje als extra slaapplek voor je kat en met een stukje vloerbedekking aan de zijkant van het kastje heb je ook nog meteen een krabplek ook. Ben je wel handig met hout? Waarom zou je er niet meteen een nog groter geheel van maken, zodat je kat bijvoorbeeld wat extra klimmogelijkheden heeft? En misschien kan je er ook meteen de voorraad kattenvoer in bewaren!

#2. EEN GROTE BLOEMPOT OMBOUWEN

Koop een supergrote bloempot, waar je kat makkelijk in kan. Zaag een groot gat aan de zijkant, dit wordt de opening voor de kat om erin te komen. In de pot zet je natuurlijk een kattenbak. Het bovenste gedeelte van de pot is bestemd voor een nepboompje of nepplant. Zet de pot zo in de kamer dat de opening het minste opvalt!

#3. DE KATTENBAK ZELF VERSIEREN

Natuurlijk kan je ook de kattenbak zelf gewoon versieren. Koop plakfolie met een mooi patroontje, bijvoorbeeld met een marmerstructuur of houtnerven. Dit kan je vrij simpel over de kattenbak heen plakken, zodat de bak mooier past bij je interieur. Hou je wel van fleur en vrolijkheid? Dan zou je ook prima leuke, vrolijke stickers kunnen plakken op de bak. Zorg wel voor stickers die een stootje kunnen hebben, want af en toe ook de buitenkant reinigen van de kattenbak is wel zo fris…

Heb jij een mooie oplossing voor je kattenbak bedacht? Laat het hieronder weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.