DIY TUTORIAL RAAMTEKENING

DIY Tutorial Raamtekening | IMAKIN DIY DESIGN

Wil jij ook graag een mooie tekening op je raam, maar kun je zelf niet zo heel goed tekenen? Anke van Raamtekening.nl heeft een hele leuke oplossing! Met de tekeningen in haar shop kun je zelf heel makkelijk een mooie raamtekening maken. In dit blog laat ik stap-voor-stap zien hoe het werkt.

OVER RAAMTEKENING.NL

Raamtekening.nl verkoopt bijzondere ontwerpen om op je raam te tekenen. De ontwerpen zijn onder andere gemaakt door de ontwerpers Ankepanke, StudioInktvis en Origami Zoo. De tekeningen zijn niet alleen leuk, maar ook heel makkelijk om te maken. In de webshop koop, download en print je de tekening (op S, M, L, XL of XXL formaat) en daarna trek je hem eenvoudig over op je raam. Anke vroeg mij om een raamtekening te proberen. Ik laat je hieronder stap-voor-stap zien hoe makkelijk het is om zelf een raamtekening te maken.

DIY Tutorial Raamtekening | IMAKIN DIY DESIGN

NODIG

STAP 1. TEKENING OPPLAKKEN

DIY Tutorial Raamtekening | IMAKIN DIY DESIGN

Plak met plakband de verschillende delen van de tekening aan elkaar. Plak daarna de tekening aan de buitenkant van het raam op het raam.

STAP 2. TEKENING OVERTREKKEN

DIY Tutorial Raamtekening | IMAKIN DIY DESIGN

Schud de stift goed voor gebruik. Trek met de krijtstift de tekening over op het raam. Houd de stift in een lichte hoek met de punt naar beneden, zodat er genoeg verf uit de stift komt. Schud de stift tussendoor ook af en toe.

Met dubbelglas kan het overtrekken best lastig zijn. Anke heeft een goede tip: sluit één oog om een minder vertekend beeld te krijgen.

DIY Tutorial Raamtekening | IMAKIN DIY DESIGN

Als je de hele tekening overgetrokken hebt, verwijder je het papier van het raam.

DIY Tutorial Raamtekening | IMAKIN DIY DESIGN

Er zijn een heleboel verschillende raamtekeningen verkrijgbaar in de shop van Raamtekening.nl. Een aantal categorieën zijn: quotes, verjaardag, baby, feestdagen en dieren. En mocht er nu toch geen tekening tussen zitten die je zoekt, dan kan Anke er ook speciaal voor jou een ontwerpen.

Diverse krijtstiften kun je kopen in de webshop van IMAKIN. Het fijne van deze krijtstiften is dat ze een beitelpunt hebben, waardoor je zowel dikke als fijne lijnen kunt tekenen.

Welke raamtekening zou jij willen tekenen?

Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag @imakinNL op Facebook/Instagram.

5 replies on “DIY TUTORIAL RAAMTEKENING

Geef een reactie