DIY KLEISTANDAARD VOOR DROOGBLOEMEN

Daar ben ik weer met een nieuw idee om droogbloemen te stylen. Ik had nog wat droogbloemen over van het DIY-pakket Droogbloemenkrans en ik had nog een restje zelfdrogende klei over van dit DIY-project. Met zelfdrogende klei kun je heel makkelijk leuke standaards maken voor je droogbloemen. In dit blog laat ik zien hoe je dat doet.

  • zelfdrogende klei
  • droogbloemen
  • bloemenschaar
  • (hobby)mesje
  • rond voorwerp zoals een rol tape, een glas of een bord

Neem een stukje klei uit de verpakking en kneed dat soepel.

Rol de klei uit tot de gewenste dikte. Ik koos voor een dikte van ongeveer 0,5 cm. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een spuitbus, fles of deegroller gebruiken.

Druk nu een rond voorwerp in de klei, zodat er een afdruk ontstaat. Snijd de klei uit met het hobbymes.

Draai de klei tussen je handen tot een bal. Ik combineerde meerdere balletjes van verschillende groottes met elkaar.

Druk het kleiballetje een beetje plat aan de onderkant, zodat deze goed blijft liggen.

Knip de droogbloemen met een bloemschaar op maat. Het is hierbij mooi om de bloemen in verschillende lengtes te knippen.

Steek een paar droogbloemen in de klei.

Het is leuk om een aantal verschillende droogbloemen met elkaar te combineren tot een klein bloemstukje, maar het is ook prachtig om slechts enkele bloemen in de klei te steken voor een wat meer minimalistisch resultaat.

Na het drogen (afhankelijk van de grootte en dikte van je standaard ongeveer 24 uur) kun je de verschillende kleistandaards met elkaar combineren op een mooie plank, op een pronkrek of in de vensterbank.De zelfdrogende klei die ik voor dit DIY-project gebruikte vind je in mijn webshop.Heb jij deze leuke kleistandaards ook gemaakt voor je droogbloemen?

Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op Facebook/Instagram. Ik vind het namelijk altijd heel leuk om te zien wat jij gemaakt hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *