TUIN OPKNAPPEN MET EEN NIEUWE TUINBANK

Van het voorjaar moesten we met zijn allen zo veel mogelijk thuis blijven. Ook ik werkte in die tijd veel thuis. Vanaf mijn thuiswerkplek keek ik uit op een grauwe, grijze tuin. Tijd om die wat op te knappen dus!

DE SITUATIE VOOR

tuin before

Zoals je kunt zien was mijn tuin erg grijs. De betonnen grijzen wand is de erfscheiding die er al stond en daarbij heb ik zelf ook nog eens gekozen voor grijze tegels en grijs grind. Zelfs het tuinhuisje is in de loop der jaren vergrijsd door het weer.

Voorheen stond er een steiger houten tuinbank, maar die was na 7 jaar in weer en wind helemaal doorgerot. Die had ik al naar het grof vuil gebracht en de gietijzeren tuinset was even een tijdelijke vervanging totdat ik een nieuwe tuinbank kon kopen.

Een beetje een droevig geheel, vind je niet?

TUIN OPFRISSEN

tuinbank jinske

Als eerste besloot ik de muur een fris kleurtje te geven. Ik koos voor een weerbestendige buitenverf in een mooie blauwe tint. Dit vrolijkte mijn tuin meteen al heel erg op doordat het veel kleur in mijn tuin brengt.

Daarna heb ik het tuinhuisje helemaal opgeschuurd en opnieuw gebeitst. Dit was een flinke klus, maar kijk eens naar het resultaat. Wat een verschil!

Ook wilde ik dus graag een nieuwe tuinbank kopen. Een tuinbank zorgt meteen voor een gezellige sfeer in je tuin. Helemaal als je deze stylet met wat (zelfgemaakte) kussens.
De tuinbank die ik koos is ook nog eens heel praktisch, want ook al lijkt hij van rotan, hij is gemaakt van plastic. Daardoor kan deze gewoon buiten blijven staan.
Het fijne van een tuinbank is ook dat ik er lekker op kan liggen lezen, terwijl ik van het zonnetje geniet.

tuin after

Tenslotte wilde ik de achtermuur nog wat extra opfleuren met bloemen. Aan weerszijden heb ik daarom klimplanten geplant. Aan de ene kant staat een clematis en aan de andere kant een passiebloem. Deze geven echt prachtige bloemen!

In de periode dat ik mijn tuin aan het opknappen was, was ik ook jarig. Voor mijn verjaardag heb ik daardoor allemaal leuke dingen voor mijn tuin gekregen, waaronder deze zonnebloem. Mooi is hij hè?

Ik wilde graag een fijne plek in mijn tuin creëren, waar ik (als het weer kan) samen met vriendinnen fijn kan zitten. De plek met de tuinbank is de plek waar iedereen gezellig samen kan komen. Ik kan niet wachten tot ik weer een lekkere barbecue voor vriendinnen kan organiseren!

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.