Nooit meer iets vergeten als je op vakantie gaat

Loop jij de laatste dagen voor je op vakantie gaat ook vooral te stressen? Moet er altijd nog van alles gebeuren, en moeten ook de koffers allemaal nog worden ingepakt? Word je ’s nachts zwetend wakker, bang dat je iets zal vergeten in te pakken? Relax! Er zijn echt manieren om op een veel rustigere manier je koffers te pakken, en er vrijwel 100% zeker van te kunnen zijn dat je echt niets vergeet.

Maak een lijstje en sla het op

De beste manier om voortaan nooit meer te hoeven stressen over de inhoud van je koffer? Om nooit meer bang te hoeven zijn dat je iets vergeet als je op vakantie gaat? Een lijstje maken. Maak een lijst met alle dingen die altijd mee moeten, of die je niet moet vergeten te doen voor vertrek. Doe het op een logische manier, per categorie, dan houd je het overzichtelijk. Begin met alles wat je moet doen voor je weg kan, opvang regelen voor de huisdieren, het vuilnis wegbrengen, iemand regelen voor de plantjes, alle raampjes dicht, dat soort dingen. Schrijf het niet zomaar ergens op een papiertje, maar maak er een document op je telefoon of computer van. Vul het vervolgens aan met dingen die altijd mee moeten. Maak daar categorieën van, zoals ‘geldzaken’, ‘elektronica’, ‘kleding’, ‘persoonlijke verzorging’ en ‘EHBO en medicijnen’. Schrijf onder ieder kopje alles dat je normaal gesproken meeneemt, en vul het aan als je later nog dingen verzint.

diy koffer met quote

Wat je nu alleen nog hoeft te doen, is de lijst iedere keer als je op vakantie gaat uitprinten of virtueel langsgaan. Streep af wat je in hebt gepakt, dan is iets vergeten bijna onmogelijk. Reis je met het vliegtuig? Dan kun je ook een apart kopje maken met ‘handbagage’. Hierin zet je de dingen die je graag in handbagage koffers stopt, zodat je het altijd bij je hebt in de cabine. Wat vermaak voor onderweg kan hierbij horen, maar ook zaken als medicijnen, wat ondergoed en andere belangrijke spulletjes voor het geval je wat langer op je koffer moet wachten kunnen handig zijn.

Begin ruim op tijd met inpakken

Heb je eenmaal een lijst gemaakt, dan hoef je echt nooit meer wat te vergeten als je op vakantie gaat. Wil je nog wat minder stress ervaren in de dagen voor vertrek, begin dan ruim op tijd met inpakken. Je kan bijvoorbeeld de trolleys al gaan vullen, en netjes op de lijst afvinken wat je daar allemaal al in hebt gedaan. Of begin juist met de grotere koffers of tassen, en pak alvast in wat je toch niet meer nodig hebt. Zo voorkom je dat je op de laatste dag nog helemaal moet beginnen met inpakken, met alle stress die daarbij kan komen kijken.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.