DIY MET MIJ: Waterverf bloemen schilderen

Ik heb al 3 jaar prachtige waterverf materialen in huis, omdat ik graag wilde leren om bloemen van aquarel te schilderen. Vol goede moed kocht ik de mooiste kleurtjes verf, aquarelpapier en penselen. Maar na wat basisoefeningen, zijn ze toch in de kast beland zonder dat ik ook maar 1 bloem had geprobeerd te schilderen. Super zonde eigenlijk!

Imakin

Maar daardoor begrijp ik jou nu wel beter… Dat hoe leuk het je ook lijkt om creatief bezig te zijn, dat het er op een of andere manier toch steeds niet van komt. Dat kan zijn doordat je bijvoorbeeld geen tijd hebt, bang met dat je project mislukt of omdat je niet de juiste materialen in huis hebt. Bij mij was het in dit geval denk ik vooral omdat ik bang was dat mijn tekening zou mislukken. Ik ben echt nog een beginner met waterverf en wil graag meteen iets ‘moois’ kunnen maken. Maarja, daarvoor moet je wel eerst oefenen!

Deze week heb ik dus ein-de-lijk mijn waterverf materialen weer tevoorschijn gehaald en ben ik gaan experimenteren met waterverf bloemen schilderen! Ik werd geïnspireerd door een boekje dat mijn oma vroeger voor mij heeft geschilderd en door de bloemen die ik voor mijn verjaardag kreeg.

waterverf boekje oma jinske

DIY MET MIJ VIDEO

Ik vind het altijd heerlijk ontspannend om video’s te bekijken waarin iemand iets tekent, schrijft of maakt. Dat inspireerde mij tot het maken van deze ‘DIY met mij video’s’. Het zijn geen stap-voor-stap DIY tutorials zoals je van mij gewend bent, maar ontspannende sfeervideos waarin je mij aan het werk ziet. Hopelijk kan ik je hiermee inspireren zelf ook vaker creatief aan de slag te gaan.
In deze ‘DIY met mij’-video kun je mee kijken hoe ik aquarel bloemen schilder.

Gebruikte materialen: Windsor & Newton Professional Water Colour, Fabriano Watercolour Paper (cold pressed, 300g/m2), Harolds penselen.

Imakin
waterverf bloemen 3
waterverf bloemen sfeer1 imakin

Zelf ben ik ook nog maar een beginner in het schilderen met waterverf, maar toch vind ik mijn resultaat al heel leuk. Het is echt niet heel moeilijk om met waterverf bloemen te schilderen, maar met een beetje oefening denk ik dat mijn bloemen nog mooier kunnen worden. Ik heb in ieder geval de smaak te pakken!

Imakin

HÉ, PERFECTIONIST!

Waterverf kun je nooit helemaal controleren. Het vloeit daar waar het zelf naartoe wil. Daarom zal je resultaat nooit precies worden zoals je het van te voren in je hoofd had. Dat vind ik juist het leuke aan waterverf: je kunt je echt laten verrassen door het resultaat!

Voor de perfectionisten onder ons (ja, ik ben/was er ook één), door te schilderen met waterverf kun je oefenen je perfectionisme los te laten. Je leert ‘foutjes’ te accepteren en de schoonheid in te zien van onverwachte resultaten.

Ga gewoon lekker aan de slag met die waterverf en experimenteer. Het gaat hierbij niet om het resultaat, maar ontdek wat je allemaal kan doen met waterverf. Laat kleuren in elkaar overvloeien of gebruik veel of juist weinig water. Werk nat-in-nat of schilder juist nat-op-droog laagjes over elkaar. Waterverf heeft een hele mooie transparantie die je kunt gebruiken om diepte te krijgen in je tekening. Het hoeft nog niet ‘mooi’ te zijn, heb plezier!

Wil jij ook vaker creatief aan de slag? Schrijf je in via onderstaand formulier en ik stuur je 2 video’s waarin ik je help vaker creatief aan de slag te gaan en ik laat je zien hoe je DIY-project nooit mislukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 506 reviews.