IMAKIN DIY HOME MAKE OVER

Al vijf jaar heb ik (ongeveer) hetzelfde interieur. En hoewel veel mensen als ze voor het eerst bij mij thuis komen, tegen me zeggen: “ohh, wat een leuk huis! Echt een Jinske huis!”, vond ik het tijd voor een make over!

Imakin

In 2012 kocht ik mijn eerste huis. Ik was net begonnen met mijn eerste ‘echte’ baan en wilde niet meer iedere dag van Den Haag naar Utrecht reizen. Ik heb een heel leuk 3-kamerappartement in de Rivierenwijk in Utrecht. Op de begane grond mét een tuin, wat wil je nog meer?!

HOE IK MIJN HUIS INRICHTTE

Imakin
Imakin

Toen ik mijn huis ging inrichten, had ik niet echt nagedacht over een bepaalde sfeer of kleurenschema. De muren waren al wit en de prachtige eikenhouten vloer is prominent aanwezig. Dit hield ik dus als basis.

Ik wilde vooral een rustig thuis maken. Een plek waar ik na mijn (hectische) werk echt kon ontspannen. Ik koos daarom voor meubels in een lichte taupe kleur. De accenten werden lichtroze, want hé als meisje alleen in huis kan dat!

De inrichting van mijn huis is een mix van vintage, design en zelfgemaakt. Ik vind dat zelfgemaakte dingen, je huis echt persoonlijkheid geven. Een groot deel van mijn meubels komt dan ook van Marktplaats of de kringloopwinkel. Ik vind het heel leuk om deze oude meubels op te knappen: likje verf, nieuwe knoppen erop of andere pootjes. Dat maakt al een groot verschil!

Imakin

Een van de pronkstukken in mijn huis, is dan ook dit lichtroze kastje. Ik vond het in een kringloopwinkel in Den Haag. Het was toen nog een donker houten, ouderwets kastje, maar ik zag meteen de potentie. Ik verwijderde de lelijke oude knoppen, schilderde het kastje roze en kocht deurknopjes die er beter bij pasten.

En tóch heb ik dit kastje vorige week, met pijn in mijn hart, verkocht! Het paste niet meer in het beeld wat ik voor mijn nieuwe interieur had. Gelukkig was de vriendin die het van me overnam er heel erg blij mee.

WAAROM IETS ANDERS?

Imakin
Imakin

Hoewel ik met veel in mijn huis nog heel blij ben (de houten vloer, de bank, de industriële lamp), vind ik het ook rommelig. Doordat alle stijlen gemixt zijn, is het niet een samenhangend geheel. Daarnaast vond ik het ook een beetje saai worden: geen statements in huis. Het mag allemaal wel wat stoerder!

MOODBOARD

De vorige keer dat ik mijn huis inrichtte had ik niet echt een visie (laat staan een moodboard!). Het werd daarom een beetje rommelig, niet echt een geheel. Dat heb ik deze keer dus anders aangepakt.

Het doel van de make over is om meer een geheel te creëren in m’n woonkamer. Daarnaast mag het lieve, meisjesachtige en tikkeltje saaie beeld vervangen worden door een wat stoerdere, industriële sfeer met luxe accenten.

De kleuren die ik daarbij bedacht heb zijn: wit, hout, zwart, groen en messing/goud. Ook heb ik dit keer meer over materialen nagedacht: hout, metaal, messing/goud en rijke stoffen.

Imakin

Op basis van deze steekwoorden, kleuren en materialen ben ik op Pinterest gaan zoeken naar beelden die bij deze sfeer passen. Ik had een (geheim) Pinterest bord waarop ik alles verzamelde. De mooiste beelden printte ik uit en plakte ik als een collage op een vel papier.

Hieronder een selectie van de mooiste beelden die helemaal bij mijn ‘visie’ passen.

IMAKIN DIY HOME MAKE OVER

Ik ga mijn woonkamer dus een make over geven. Op social media vroeg ik jullie al of jullie het leuk zouden vinden als ik daar een blog over zou maken. Het antwoord was overduidelijk: Ja, heel leuk!

De komende week staat het blog in het teken van hoe ik mijn interieur heb veranderd. En natuurlijk deel ik de stap-voor-stap instructies van de DIY-projecten die ik voor mijn nieuwe woonkamer heb gemaakt.

Aan het einde van de week maak ik een mooie video, waarin ik je de hele make over laat zien!

2 reacties op “IMAKIN DIY HOME MAKE OVER

  1. Pingback: IMAKIN DIY HOME MAKE OVER: RESULTAAT - IMAKIN

  2. Pingback: IMAKIN DIY HOME MAKE OVER: MUUR SCHILDEREN - IMAKIN DIY DESIGN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.