DIY TUTORIAL GLITTER KERSTHANGER

1 1

Kerst kan niet zonder glitter, maar dan wel graag duurzaam! Maak (zonder schuldgevoel) je eigen sprankelende Kersthangers met bio glitter. Een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele glitter van plastic. Hieronder laat ik zien hoe je de glitter Kersthanger maakt.

2 1

NODIG

  • Kersthanger
  • acrylverf
  • bio glitter
  • Mod Podge lijm
  • schuimpenseel

STAP 1. BESCHILDER DE KERSTHANGER

3 1

Beschilder de Kersthanger met acrylverf. Laat de verf drogen.

STAP 2. SMEER HANGER IN MET MOD PODGE

4

Smeer een dun laagje Mod Podge op een gedeelte van de Kersthanger. (Doe kleine stukjes tegelijk.)

STAP 3. BESTROOI DE HANGER MET GLITTER

5 1

3. Strooi glitter op de natte lijm. Herhaal stap 2 en 3 totdat de hele kersthanger met glitter is bedekt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om sommige vlakken wel en sommige niet met glitter te bedekken voor een speels effect.

Tip: leg de kersthanger op een gevouwen blaadje terwijl je glitters strooit, zo kun je de overgebleven glitter makkelijk terug in het doosje doen.

BIO GLITTER

Deze bio glitter is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele glitter van plastic, omdat het gemaakt is van cellulose gewonnen uit eucalyptusbomen die worden gekweekt in gecertificeerde, duurzame bossen. Deze bio glitter kan worden gecomposteerd en wordt na verloop van tijd op natuurlijke wijze afgebroken in water.

6 1

Na het drogen is de Kersthanger klaar om in de Kerstboom te hangen. Ook leuk: hang er een paar naast elkaar voor het raam.

Deze techniek kun je op nog veel meer ondergronden toepassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bewaardoosje of een kandelaar.

Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag @imakinNL op Facebook/Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.