DIY TUTORIAL WOLKENMOBIEL

1 2

Wolken zijn op dit moment een grote trend voor de kinderkamer. Wolkjes zie je bijvoorbeeld terug komen in kussens, lampen, posters en knuffels. Deze wolkenmobiel maak je helemaal zelf met deze IMAKIN DIY tutorial en gratis printable.

2 3

NODIG

  • houten borduurring 20 cm
  • gratis printable
  • schaar
  • lijm
  • dun garen (wit/doorzichtig)

STAP 1. WOLKJES UITKNIPPEN

3 2

Print de printable met wolkjes uit op 120-250g papier. In het voorbeeld zijn wolkjes gemaakt met 2 groottes. Voor de grote wolken is de printable op 100% grootte uitgeprint en voor de kleine wolkjes op 50% grootte. Met elk blad kun je twee 3D wolken maken. Print de printable dus zo vaak uit als je wilt. Knip daarna alle wolkjes uit.

Tip: knip aan de binnenkant van de lijntjes, zodat je straks geen zwarte randjes ziet als ze in elkaar geplakt zijn (op dat idee kwam ik pas na het in elkaar zetten van het eerste wolkje).

STAP 2. WOLKJES IN ELKAAR ZETTEN

4 2
5 2

Voor één 3D wolk heb je 6 vormpjes nodig. Vouw alle vormpjes doormidden met de geprinte kant aan de buitenkant. Smeer op de helft van een vormpje lijm. Plak een ander vormpje er tegenaan. Laat de randjes netjes op elkaar aansluiten.

STAP 3. DRAAD BEVESTIGEN

6 2

Als alle stukjes aan elkaar zitten, smeer je de laatste 2 vlakken in met lijm en leg het uiteinde van de draad ertussen. Plak tegen elkaar aan en laat drogen.

STAP 4. WOLKJES OPHANGEN

7 2

Maak ook een klein 3D wolkje aan de draad. Knip dan de draad af en knoop het uiteinde aan de binnenste ring van de borduurring. Maak zo veel draadjes met wolken als je zelf wilt. Varieer in de hoogte waarop de wolkjes hangen.

STAP 5. WOLKENMOBIEL OPHANGEN

8 1

Om de mobiel op te kunnen hangen knip je 2 draden van ongeveer 1 meter. Neem beide draadjes bij elkaar en vouw ze dubbel. Knoop een lus.

Je hebt nu een lus en 4 uiteindjes. Knoop elk uiteinde aan de borduurring. Zorg ervoor dat ze gelijk verdeeld zijn over de ring (dus bij elk ‘kwartier’ en uiteinde).

Schuif tenslotte de buitenste ring van de borduurring weer terug om de binnenste ring. De wolkenmobiel is nu klaar om opgehangen te worden.

9 1
10 1

Je kunt de wolkenmobiel een mooi plekje geven op de kinderkamer. De mobiel is ook een heel leuk kraamcadeautje!

Heb jij de mobiel gemaakt?

Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag @imakinNL op Facebook/Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.