DIY TUTORIAL: 3x SCHOENVERSIERINGEN

Imakin

Dit zijn op dit moment mijn lievelingsschoenen. Ze zijn van zwart lakleer en hebben een tof printje bovenop. En toch denk ik dat ze nóg leuker kunnen worden. Ik bedacht 3 manieren om ze te versieren met zelfgemaakte leren decoraties. In dit blog dus 3 voorbeelden en een gratis printable.

Imakin

NODIG

  • leerrest
  • textiellijm geschikt voor leer
  • gratis printable
  • schaar
  • wit potlood / krijtje

STAP 1. PRINTABLE AFDRUKKEN + UITKNIPPEN

Imakin

Druk de gratis printable af. Knip het vormpje uit voor de versiering die jij wil gaan maken.

STAP 2. VORMPJES OP HET LEER TEKENEN

Imakin

Leg het uitgeknipte vormpje op de achterkant van het leer en trek deze om met een wit potlood of krijtje. Doe dit 2 keer, want je wil aan iedere schoen een versiering.

STAP 3. VORMPJES UITKNIPPEN

Imakin

Knip de vormpjes uit het leer.

STRIKJE - STAP 4. STRIKJE MAKEN

Imakin

Pak het grootste vormpje en leg de ruwe achterkant boven. Doe in het midden van het vormpje een drupje lijm. Vouw de buitenkanten naar binnen en druk vast.

STRIKJE - STAP 5. STRIKJE IN ELKAAR ZETTEN

Imakin

Doe nu een druppel lijm in het midden van het strikje, waar je net je vinger had. Leg de onderkant van het strikje met de ruwe kant boven op het eerste gedeelte. Druk goed aan.

STRIKJE - STAP 6. STRIKJE AFMAKEN

Imakin

Neem nu het laatste stukje en doe een drupje lijm op het uiteinde. Vouw het reepje leer om het strikje heen. Zorg ervoor dat er nog een beetje speling tussen het reepje en het strikje blijft om straks je veter doorheen te rijgen. Lijm het uiteinde bovenop het andere uiteinde. Laat de lijm goed drogen.

Je kunt nu het strikje aan je veter rijgen.

Imakin
Imakin

KWASTJE - STAP 4. KWASTJE MAKEN

Om het kwastje te maken, volg je de beschrijving van deze tutorial vanaf stap 2.

Als je kwastje af is, kun je het aan je veter rijgen. Ik vond het het mooist om hem helemaal onderaan te laten hangen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hem op een andere plek te bevestigen.

Imakin
Imakin

FRANJE FLAP - STAP 4. GAATJES MAKEN

De franjeflap is al bijna klaar. Het enige dat je nog hoeft te doen is gaatjes prikken op de plekken waar de puntjes staan in het patroon. Je kunt hiervoor een scherpe schaar of eventueel een priem gebruiken.

Je bevestigt de flap aan je schoen door deze dubbel te vouwen en je veters door beide lagen door de gaatjes te rijgen. Je kunt daarna je veters strikken zoals je gewend bent.

Imakin
Imakin
Imakin
Imakin

Dat waren ze, 3 manieren om je schoenen te versieren. En het allerleukste is: je kunt ze wisselen! Zo kun je je schoenen steeds een andere look geven!

Welke versiering is jouw favoriet?

Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag @imakinNL op Facebook/Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 506 reviews.