DIY SLAAPKAMER OPFRISSER

Twee jaar geleden gaf ik mijn woonkamer al een DIY make over, nu is het de beurt aan mijn slaapkamer. In dit blog laat ik je zien hoe ik met verschillende DIY-projecten mijn slaapkamer een opfrisser heb gegeven.

VIDEO BEFORE & AFTER

Mijn slaapkamer is al ruim 7 jaar hetzelfde. Toen ik in mijn huis kwam wonen, heb ik een muur oudroze geverfd en een muur behangen en daarna heb ik er niets meer aan gedaan. Ook is mijn slaapkamer nu een beetje een bijeengeraapt zooitje met woonaccessoires die ik niet meer passen bij mijn woonkamer, maar die ook niet weg wil doen. En dus heb ik ze maar in mijn slaapkamer gezet. Niet echt een fijne sfeer om in te slapen.

Daarom heb ik besloten om mijn slaapkamer een kleine make-over te geven. Een fris kleurtje verf op de muren, alle onnodige spullen verwijderen en alleen nog maar accessoires waar ik écht blij van wordt! Hoe mijn slaapkamer eruit zag en het resultaat van de opfrisser zie je in deze video.

In de video heb je gezien wat ik allemaal heb veranderd in mijn interieur. Hieronder vertel ik je meer over de projecten en veranderingen die ik heb gedaan.

KLEUR OP DE MUUR

slaapkamer opfrisser voor2LR
VOOR
slaapkamer opfrisser na2LR
NA

De grootste verandering in de slaapkamer is denk ik wel de kleur op de muren. Het oudroze is vervangen door frisse blauwe tinten. Blauw staat erom bekend dat het een inspiratie, rust en vrede geeft. Perfect dus voor de slaapkamer.

WANDHANGER

slaapkamer opfrisser voor1LR
VOOR
slaapkamer opfrisser na1LR
NA

Ik keek jarenlang uit op een zelfgemaakte wereldkaart. Hierop schilderde ik alle landen waar ik was geweest goud. Ik vind het nog steeds leuk, maar paste niet meer bij de rest van mijn nieuwe slaapkamer. Dit schilderij heeft dus een ander plekje in mijn huis gekregen.

De geometrische macramé muurhanger die ik eerder al maakte (bekijk de DIY tutorial hier) vind ik zo mooi dat deze nu de slaapkamermuur siert.

VENSTERBANK STYLING

slaapkamer opfrisser vensterbank voorLR
VOOR
slaapkamer opfrisser vensterbank naLR
NA

De styling van de vensterbank is best een uitdaging. De slaapkamer ligt namelijk op het zuiden en dus staat er in de zomer de hele dag de zon op. Ik heb al diverse planten geprobeerd, maar ze zijn allemaal levend verbrand. Daarom heb ik nu maar gekozen voor kunstplantjes.

Het resultaat van mijn DIY tutorial Face Planter van een paar weken geleden, vond ik zo leuk, dat het potje nu op mijn slaapkamer staat! En ook de DIY Houten Waxinelichthouder heeft er een plekje gekregen.

De slaapkamer is aan de straatkant, dus ik wil graag zo min mogelijk inkijk. Ik heb nu folie op het raam, maar om eerlijk te zijn vind ik dat niet heel mooi. Ik ben dus nog op zoek naar andere raamdecoratie om de make-over compleet te maken. Ik denk dat ik jaloezieën op maat laat maken, maar ik twijfel nog tussen pvc jaloezieën of houten jaloezieën.

SPIEGEL MAKE-OVER

slaapkamer opfrisser spiegel voorLR
VOOR
slaapkamer opfrisser spiegel naLR
NA

De zilveren barok spiegel vond ik vroeger echt te gek, maar barok is niet meer helemaal mijn smaak. Ik sloopte de barok ‘kroon’ van de bovenkant en draaide de lijst om. De achterkant was namelijk helemaal glad. Ik schilderde de lijst wit en bevestigde de spiegel er aan de achterkant in. De spiegel ziet er nu weer als nieuw uit, maar dan in een modern jasje!

SCHILDERIJ AAN DE MUUR

slaapkamer opfrisser voorLR
VOOR
slaapkamer opfrisser naLR
NA

Het schilderij aan deze muur was typisch een voorbeeld van “erop uitgekeken in de woonkamer, dus dan maar naar de slaapkamer”. Het zwart-witte schilderij maakte ik zelf door stempels te snijden en hiermee een patroon op een canvas doek te stempelen.

Ook het nieuwe schilderij heb ik zelf gemaakt. Hiervoor gebruikte ik restjes blauwe muurverf en wat gouden verf. Zo ontstond er een abstract schilderij dat perfect bij de rest van de slaapkamer past.

STYLING NACHTKASTJE

slaapkamer opfrisser nachtkastje voor
slaapkamer opfrisser nachtkastje naLR
NA

De styling van mijn nachtkastje was zo saai met slechts een lampje erop, dat ik helemaal vergeten ben er een goede foto van te maken. Ik stylede mijn nachtkastje nu met een mooie houten lamellenlamp (maak hem zelf met dit IMAKIN DIY-pakket), een amethist waxinelichthouder en een vaasje met lavendel. Amethist en lavendel staan erom bekend dat ze slaap bevorderen. Dus ik dacht dat kan geen kwaad!

Ik ben echt heel blij met mijn nieuwe slaapkamer. Het is een veel rustgevender geheel geworden. Ik slaap er nu al een aantal dagen in en ik vind het heerlijk!

Wat vind jij van mijn slaapkamer opfrisser? Wat vind je het mooist?

2 reacties op “DIY SLAAPKAMER OPFRISSER

  1. Fenna zegt:

    Heel erg mooi en wat een verschil! Vraagje, is de lavendel echt? Wat doe je erin als de lavendel dood gaat? Want deze gaat niet lang mee denk ik? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.