5 tips om zelf tafeldecoraties te maken voor een gezellig diner!

Eindelijk komt het mooie weer er aan en dan staan er bij ons altijd veel weekendjes gepland met vrienden. Tijdens deze weekenden dineren we vaak uitgebreid aan een mooi gedekte tafel en daarom geef ik je in dit blog 5 tips om zelf tafeldecoraties te maken voor een gezellig diner.

Tafeldecoratie tip 1 – Hang een slinger op

Na het neerleggen van een mooi, neutraal tafelkleed, begin ik graag met het ophangen van deze zelfgemaakte (tuin)slinger. Hiervoor gebruik ik 2 tafelstokken en hier hang ik de bohemian slinger tussen. Dit geeft al zoveel sfeer. Na je diner kun je de slinger natuurlijk laten hangen of er een ander mooi plekje voor zoeken in de tuin.

DIY-pakket Tuinslinger / Feestslinger | IMAKIN

 

Tafeldecoratie tip 2 – Maak je eigen menukaarten

Het moeilijkst van een uitgebreid diner vind ik het samenstellen van een menu. Hiervoor gebruik ik daarom graag de recepten van Boodschappen.nl

Je kunt hier kiezen uit recepten in verschillende categorieën, zoals ‘snel klaar’, ‘salade’ en ‘barbecue’. Ideaal dus, voor een vriendendiner. En na het samenstellen van het menu schrijf ik deze graag op een handgemaakte menukaart.

DIY-pakket Papier Scheppen | IMAKIN

Dit staat extra sjiek op zelfgeschept papier. Wanneer het papier klaar is, gebruik ik een zwarte fineliner en schrijf ik met mijn mooiste handschrift het menu op.

Bij iedereen leg ik een persoonlijk menukaartje neer. Dit staat zo mooi!

DIY-pakket Papier Scheppen

Maak je eigen handgeschepte papier met dit DIY-pakket. Speel met snippers gekleurd papier of voeg lavendelbloesem toe. Zo maak je zelf de mooiste kaarten en mini posters.

  • houten papierschep frame (A5 formaat)
  • papierpulp
  • gekleurd papier (kraft, abrikoos, lichtgroen, lila, lichtblauw)
  • vilt (A4 formaat)
  • lavendelbloesem
  • stap-voor-stap instructie
29.95

Tafeldecoratie stap 3 – Dinerkaarsen decoreren

DIY kaarsen transfers stickers | IMAKIN

Voor de sfeer mogen mooie diner-kaarsen natuurlijk niet ontbreken. Deze decoreer ik heel snel met mijn kaarsen stickers. En wist je dat je deze ‘stickers’ ook kunt gebruiken op porselein? Dus heb je een saai kommetje of een oud bord liggen en wil je deze gebruiken voor je diner? Dan zijn deze stickers daar ook heel geschikt voor. Je legt ze even in het water en drukt ze dan heel gemakkelijk vast op een kaars of je porselein. (Bij deze laatste moet je het wel even aflakken met bijvoorbeeld vernis).

Tafeldecoratie tip 4 – Knoop je eigen servetringen

macrame paashaasjes eierdop servetring

Op een mooi gedekte tafel kunnen servetten natuurlijk niet ontbreken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een stukje katoen die je in deze zelfgeknoopte servetringen steekt. Droogbloemetje erbij en je servetten zijn bijna te mooi om vies gemaakt te worden.

Tafeldecoratie stap 5 – Zet een paar vrolijke plukbloemen neer

Last but not least, maar een paar mooie verse plukbloemen mogen natuurlijk niet ontbreken op een gedekte tafel. Pluk ze bij een pluktuin of (met mate) in de berm en verspreid een paar verschillende, glazen vaasjes over de tafel. Bloemen er in klaar.

plukbloemen tuin

Je tafel is nu bijna klaar. Maak het af met bijpassend servies, bestek en natuurlijk jouw lekkere gerechten.

Eet smakelijk!

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.