4 slimme ideeën bij verhuizen

Als je gaat verhuizen zijn er veel dingen waar je aan moet denken en die je moet regelen. In dit blog deel ik 4 slimme ideeën met je, die je kunnen helpen tijdens het verhuizen.

hiveboxx deX KChuboY unsplash

1. Ontspullen

Door de jaren heen verzamel je steeds meer spullen. Ongemerkt raakt je huis daardoor steeds voller en voller. Pas als je al deze spullen moet gaan inpakken voor een verhuizing, kom je erachter hoevéél je eigenlijk hebt. Een verhuizing is daarom dan ook een mooi moment om te ontspullen. Omdat je toch al al je spullen door je handen laat gaat, kun je ook steeds beslissen of je het artikel wil houden, weggeven, recyclen of weggooien. Dat scheelt niet alleen een hoop gesjouw tijdens het verhuizen, maar ook hoef je in je nieuwe huis minder uit te pakken en op te ruimen.

2. De juiste bescherming

Als je dan de selectie hebt gemaakt van welke dingen je mee wil nemen, dan wil je wel dat alle spullen onbeschadigd aankomen in het nieuwe huis. Het is daarom verstandig om kwetsbare dingen goed te beschermen. Natuurlijk pak je het artikel zelf al in met bijvoorbeeld oude kanten, bubbeltjesplastic of vloeipapier, maar vergeet ook niet de lege ruimtes van de doos op te vullen met opvulmateriaal. Dit zorgt ervoor dat kwetsbare spullen netjes op hun plek blijven in de doos en niet gaan schuiven wat de kans op beschadiging zou vergroten.

3. Eerste-dingen-doos

Niets is vervelender dan niet de juiste spullen kunnen vinden als je die nodig hebt. Maak daarom een ‘eerste-dingen-doos’ met spullen die je in het nieuwe huis meteen nodig hebt. Doe hier bijvoorbeeld wat gereedschap in, iets te eten & drinken, wat bestek en borden, maar ook een setje kleding, toiletspullen en opladers. Alles wat je nodig hebt voor de eerste dag/nacht. Je zet deze eerste-dingen-doos vervolgens natuurlijk niet helemaal onderop in de verhuiswagen, maar die neem je met je mee in de auto, net als waardevolle spullen en belangrijke papieren.

4. Grote spullen eerst

Als je ervoor hebt gekozen om zelf de verhuizing te doen, begin dan met de grote spullen bij het inladen van het verhuisbusje. Dus eerst kasten, tafels, banken en de wasmachine. De ruimtes die tussen deze grote meubels overblijft, kun je daarna weer makkelijk opvullen met kleinere spullen.

Ik hoop dat ik je met deze vier slimme ideeën wat heb geholpen bij je verhuizing.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en jou blijven inspireren met mooie DIY content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.