2018, WAT EEN JAAR!

Wow, wat een bijzonder jaar was 2018 voor mij. Het leek wel of IMAKIN in een stroomversnelling kwam: een nieuwe werkplek, de nominatie voor de VIVA400 en natuurlijk mijn boek! In dit blog neem ik je mee langs mijn top 5 hoogtepunten van afgelopen jaar.

#1. IMAKIN BOEK: 'DOE HET LEKKER ZELF!'

Imakin

Natuurlijk begin ik dit lijstje met mijn boek ‘Doe het lekker zelf!’. Eigenlijk heeft dit het hele jaar centraal gestaan. Eind november 2017 kreeg ik een mailtje van Marieke (uitgever bij Kosmos Uitgevers) of ik interesse had om een boek te maken. Na de eerste gesprekken, brainstorms, boekvoorstellen en onderhandelingen ben ik er in maart mee begonnen.

Ik heb 30 nieuwe DIY-tutorials gemaakt voor dit boek: projecten bedenken, materialen zoeken en kopen, projecten maken, fotograferen en teksten schrijven. Een hoop werk zoals je zult begrijpen. Ik heb er 2,5 maand (meer dan) fulltime aan gewerkt om het op tijd af te kunnen krijgen.

Eind mei leverde ik mijn manuscript in om door de uitgever te worden geredigeerd en ging de grafisch ontwerper aan de slag met de vormgeving van het boek. In juni was de fotoshoot voor de sfeerfoto’s van de projecten en van mij. Het was ontzettend leuk om samen met een professionele stylist & fotograaf (Sterstijl) samen te werken om mooi beeld voor mijn boek te creëren.

Daarna was het voor mij vooral heeeel lang wachten. In juli mocht ik vertellen dat ik met een boek bezig was en het boek zou pas op 16 oktober uitkomen. Ik was ondertussen zo nieuwsgierig naar het eindresultaat en naar jullie reacties!

Toen ik het eerste exemplaar in mijn handen had, was ik ontzettend trots op het resultaat! En ook de uitgever, boekwinkels en jullie hebben heel enthousiast gereageerd. Zelfs zo enthousiast, dat al voordat het boek officieel uit was er een tweede druk moest komen! Zo ontzettend gaaf!

Lees hier meer over mijn boek.
Of bestel jouw exemplaar in de webshop.

#2. NIEUW IMAKIN ATELIER

IMG 4292

Een van mijn dromen voor IMAKIN is een eigen winkel. Het moet een plek worden waar je de mooiste DIY materialen kunt vinden, waar je creatieve inspiratie op kan doen en waar je aan een grote workshop tafel meteen aan de slag kunt.

Dus toen ik werd gevraagd of ik interesse had in een werkruimte in een nieuw te bouwen broedplaats in Utrecht (letterlijk op 5 minuten fietsen van mijn huis), was ik meteen enthousiast.

In Kanaal30 zijn nu ongeveer 40 creatief ondernemers gevestigd. Van grafisch ontwerpers, filmmakers en websitebouwers tot keramiekmakers, fotografen en sieradenmakers. We hebben zelfs een goochelaar en een bandje! Het is een hele toffe ontmoetingsplaats geworden met horeca, winkeltje en ruimtes die verhuurd worden voor diverse evenementen.

Voor mij is het een hele inspirerende, fijne plek om mijn atelier te hebben. Het is fijn om niet altijd vanuit huis te hoeven werken en om gezellige mensen om me heen te hebben. We lunchen bijna iedere dag samen en er zijn geregeld vrijdagmiddagborrels en feestjes. Maar ook zakelijk ontstaan er mooie samenwerkingen en is er altijd iemand om advies aan te vragen.

In het IMAKIN Atelier doe ik nu de meeste van mijn werkzaamheden. Ook heb ik er een mini winkeltje in gemaakt en kun je er creatieve workshops volgen. Binnenkort zal ik een video opnemen met een rondleiding. Je kunt hier alvast wat foto’s bekijken van het openingsfeestje.

Heb je zin om langs te komen? Je bent altijd welkom! Ik ben alleen niet altijd aanwezig, dus stuur van te voren even een berichtje voor de zekerheid!
Het adres is: Kanaalweg 30 in Utrecht. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

#3. SAMENWERKINGEN

Imakin

In 2018 heb ik ook een aantal leuke samenwerkingen mogen doen als content creator, waaronder een grote online campagne voor 3M rondom Pasen en Kerst. Daarnaast heb ik exclusief voor Bruna 2 DIY-pakketten bij mijn boek mogen ontwikkelen. Ook ben ik een mooie samenwerking begonnen met Wendy, die mij heeft gevraagd om de DIY expert van hun blog te worden.

Het waren ontzettend leuke projecten om aan te werken en ik hoop dat ik dat in de toekomst nog veel meer mag doen!

#4. HET MERK IMAKIN

Imakin

Al jaren bouw ik aan mijn bedrijf en daarmee het merk ‘IMAKIN’. Het is een merk dat staat voor kwaliteit, inspiratie en design. Om dat merk te beschermen heb ik het in mei officieel laten registeren in het merkenregister. Voor mij een mooie mijlpaal!

#5. NOMINATIE VIVA400 AWARD

Imakin

“De VIVA400: dé lijst van 400 inspirerende ambitieuze vrouwen.…jij bent genomineerd in de categorie ‘Creatieven’. Gefeliciteerd!”

Dat stond er in het mailtje dat ik begin oktober kreeg! Mijn business buddy Nienke (van Dreamkey) had mij genomineerd en de jury van de VIVA400 heeft mij opgenomen in de lijst. Wat gaaf!

Samen met Nienke ging ik naar het awardfeestje om te proosten. Helaas heb ik niet gewonnen, maar ik vond het al een hele eer om in deze lijst te staan met allemaal succesvolle, inspirerende vrouwen!

2019

Hoe kan ik zo’n fantastisch jaar als 2018 nou nog verbeteren in 2019?! Als ondernemer ben je altijd bezig met de volgende stap van je bedrijf, maar met zo veel hoogtepunten als het afgelopen jaar ben ik daar nu nog niet helemaal over uit… De mensen om mij heen zeggen: “wees nou eens trots op jezelf en geniet eerst eens even van je successen voordat je meteen weer doordendert”.

Als er iets is dat het afgelopen jaar mij geleerd heeft, is dat ik me nog meer mag richten op dat wat ik het allerliefste doe: mooie, creatieve content maken. Ik geniet van het hele proces van trends spotten, deze vertalen in (haalbare) DIY-projecten, de projecten maken en deze met jou delen. Ik wil je inspireren en helpen om (meer) creatief bezig te zijn en eventuele obstakels als ‘geen tijd’ en ‘dat kan ik toch niet’ weg te nemen. Het is zo fijn om een momentje voor jezelf te hebben en creatief bezig te zijn. Als je dan vervolgens een complimentje krijgt over je resultaat kun je echt trots zijn. Dat gevoel gun ik jou ook!

Dus na de drukke Kerstperiode ga ik eens heerlijk brainstormen over welke DIY inspiratie ik voor jou kan maken in 2019.

Als je nog ideeën hebt voor een tof DIY-project dat je graag zou willen maken of vragen die je graag beantwoord wil hebben, dan hoor ik het graag! Laat hieronder een reactie achter of neem contact met me op via social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.