GEOMETRISCH SCHILDERIJ MET VERFRESTJES & KLEURTESTER

Afgelopen weekend kon je in mijn Instagram Stories zien dat ik bezig was met een geometrisch schilderij voor aan een muur in mijn huis. Ik gebruikte hiervoor restjes muurverf. In dit blog laat ik je zien hoe jij ook zo’n (soortgelijk) schilderij kan maken.

Bijna 2 jaar geleden maakte ik op de muur in mijn hal deze botanische muurschildering. En hoewel ik de tekening nog steeds mooi vond, was ik er ook wel een beetje op uitgekeken. Een muurschildering is namelijk best wel bepalend voor je interieur.

GEOMETRISCH SCHILDERIJ MET VERFRESTJES KLEURTESTER 1

Er moest dus iets nieuws komen. Wat wist ik nog niet precies. Het kon een nieuwe muurschildering worden, een schilderij, gallery wall, macramé muurhanger. Ideeën genoeg! Dus ik schilderde de muur alvast wit en dacht: “met een blanco canvas, komt de inspiratie vast vanzelf!

En die inspiratie kwam inderdaad al snel! Ik ben de laatste tijd in mijn vrije tijd veel bezig met illustratie. Ik heb dit jaar 2 illustratiecursussen gevolgd van Manon Bijkerk (Studio La Nonette) bij Urlaub en om te oefenen schilder ik (bijna) iedere week mijn geluksmomentje in een schetsboekje. Het lijkt me dus tof om voor mijn interieur zelf illustraties en schilderijen te maken i.p.v. weer kant-en-klare posters te kopen.

GEOMETRISCH SCHILDERIJ MET VERFRESTJES KLEURTESTER 2

Afgelopen weekend begon ik dus met het eerste schilderij. In mijn oude interieur had ik ook een zelfgemaakt schilderij. Ik sneed zelf stempels en maakte daarmee afdrukken op een canvas doek. Dit schilderij had ik nog liggen en heb ik nu als basis gebruikt voor het nieuwe schilderij. Likje witte verf eroverheen en ik kon beginnen met het nieuwe ontwerp!

GEOMETRISCH SCHILDERIJ MET VERFRESTJES KLEURTESTER 3

Het ontwerp is geïnspireerd op illustraties die ik heb gezien van regenbogen, zon(sopgang) en maan(standen), alleen dan wel op een wat geometrische manier. Het schilderij wat ik maakte is dus een abstracte vorm van een regenboog met een zon erboven.

GEOMETRISCH SCHILDERIJ MET VERFRESTJES KLEURTESTER 4

Omdat het een geometrisch ontwerp is, tekende ik de vormen eerst uit op het canvas doek. Voor de ronde vorm gebruikte ik een spiegel als mal en trok deze om met een potlood.

GEOMETRISCH SCHILDERIJ MET VERFRESTJES KLEURTESTER 5

Ik gebruikte de spiegel ook voor de bovenkant van de ‘regenboog’, maar dan tot de helft. Daarna tekende ik de rechte lijnen vanaf de bovenste boog van de regenboog naar de onderkant van het canvas. Ik mat steeds vanaf de zijkant van het canvas uit waar de lijn moest komen en trok daarna een rechte lijn met een liniaal.

GEOMETRISCH SCHILDERIJ MET VERFRESTJES KLEURTESTER 6

Zodra ik de eerste boog had getekend, kon ik van daaruit de bogen naar het midden uitmeten. Ik zette steeds een stipje op 3 centimeter van de eerste lijn en verbond vervolgens de stipjes met elkaar zodat er een nieuwe boog ontstond. Ik tekende in totaal 3 bogen (dus met 6 lijnen).

GEOMETRISCH SCHILDERIJ MET VERFRESTJES KLEURTESTER 7

Omdat ik vrij lichte kleuren ging gebruiken voor het schilderij, heb ik de potloodlijnen wat uitgegumd totdat ze nog maar heel licht zichtbaar waren. Zo wist ik zeker dat de potloodlijnen niet door de verf heen zouden schijnen.

GEOMETRISCH SCHILDERIJ MET VERFRESTJES KLEURTESTER 8

Voor de bogen gebruikte ik een restje muurverf. Deze kleur verf gebruikte ik ook op de twee muren in mijn woonkamer recht tegenover de muur waarop dit schilderij komt te hangen. Door de kleur van de muur in het schilderij terug te laten komen past het perfect bij mijn interieur en vormt het een rustig geheel.

GEOMETRISCH SCHILDERIJ MET VERFRESTJES KLEURTESTER 9

De kleur voor de muren in mijn woonkamer kiezen was nog best een uitdaging! Daarover later in een ander blog meer, maar ik had daar dus nog wat (Flexa) kleurtesters van over. Één van die kleuren is een net donkerdere tint dan de kleur op mijn muur en vormde dus een perfecte aanvulling voor mijn schilderij. Je kunt de kleurtester eenvoudig openmaken en er verf uit halen.

GEOMETRISCH SCHILDERIJ MET VERFRESTJES KLEURTESTER 10

De rand van de cirkel heb ik met een penseel geschilderd, maar voor het grotere vlak gebruikte ik de kleurtester zoals deze bedoeld is. Er zit namelijk een handig rollertje in waarmee je de verf mooi gelijkmatig kunt aanbrengen.

GEOMETRISCH SCHILDERIJ MET VERFRESTJES KLEURTESTER 11

Dit is het schilderij geworden. Ik ben heel blij met het resultaat. Het is precies zo geworden zoals ik in mijn hoofd had!

Hopelijk heb ik je met dit blog kunnen inspireren om ook eens een schilderij te maken van verfrestjes en/of kleurtesters.

Ik heb nog een heel tof idee voor een 3D schilderij. Daarmee ga ik binnenkort ook aan de slag. Ik heb nog nooit zoiets gemaakt, dus hopelijk lukt het zoals ik het in mijn hoofd heb. Als dat zo is, zal ik het zeker op mijn blog delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.