IMAKIN DIY HOME MAKE OVER: KRINGLOOP SHOPPEN

Een groot deel van mijn interieur komt uit de kringloopwinkel of van Marktplaats. In dit blog neem ik je mee naar mijn favoriete kringloopwinkel in Utrecht en laat ik zien welke toffe items ik heb gevonden voor mijn nieuwe woonkamer. Ook geef ik je tips over hoe ook jij de pareltjes tussen de rommel kunt vinden!

WAAROM TWEEDEHANDS?

1 4

Toen ik net op mezelf ging wonen, kwam mijn halve (nou ja, zeg maar gerust hele) inboedel van een groot Zweeds warenhuis. Niets mis mee, maar erg uniek was het niet. Na een tijdje wilde ik mijn huis wat meer persoonlijkheid geven, maar ik had nog geen groot budget. In kringloopwinkels en op Marktplaats vond ik hele leuke meubels, die ik zelf opknapte.

Duurzaamheid speelt ook wel een rol. Ik vind het zonde om altijd alles maar nieuw te kopen, terwijl er al zo veel mooie spullen zijn die een tweede leven kunnen krijgen. Daarnaast zijn oude meubels vaak met veel meer vakmanschap gemaakt en gaan dus veel langer mee dan sommige massameubels.

Hoewel het dus begon als een manier om geld te besparen, vind ik het vooral heel leuk om unieke items in huis te hebben. Je kunt jouw vondst helemaal aanpassen naar je eigen smaak en interieur met een likje verf, nieuwe bekleding of andere pootjes!

'MIJN KRINGLOOPWINKEL'

2 4

Regelmatig ga ik een kijkje nemen bij de kringloopwinkel bij mij in de buurt. Het is een hele grote winkel waar ik eigenlijk bijna altijd slaag. De winkel staat bomvol met alles wat je maar kunt verzinnen: van meubels tot kleding en van boeken tot vaasjes.

3 4
4 4
5 3

DE VONDSTEN VOOR MIJN HUIS

6 2
DE VONDST

Wat: 2 grote fotolijsten
Nieuwprijs: 50-60 euro
Mijn prijs: samen 15 euro
Waar: Kringloopwinkel Utrecht
Opgeknapt: eigen foto laten afdrukken + gedicht gehandlettered

7 2
DE VONDST

Wat: Marmeren onderzetter
Nieuwprijs: 25-30 euro
Mijn prijs: 1,95 euro
Waar: Kringloopwinkel Utrecht
Opgeknapt: siliconen dots

8 2
DE VONDST

Wat: TV-meubel, 2 stuks
Nieuwprijs: 240 euro
Mijn prijs: 75 euro (+ 50 euro voor de 8 nieuwe pootjes)
Waar: 2x Marktplaats
Opgeknapt: hairpin poten

9 1
DE VONDST

Wat: Salontafel (merk: Zuiver)
Nieuwprijs: 114 euro
Mijn prijs: 50 euro
Waar: Marktplaats
Opgeknapt: n.v.t.

10 1
DE VONDST

Wat: Glazen fles
Nieuwprijs: onbekend
Mijn prijs: 4,50 euro
Waar: Kringloopwinkel Hoorn
Opgeknapt: n.v.t.

5 TIPS VOOR SUCCESVOL KRINGLOOP SHOPPEN

Het kan soms lastig zijn om de mooie dingen te vinden tussen alle rommel die aangeboden wordt. Hieronder wat 5 tips die je vast helpen.

  1. Geduld! Dat is denk ik wel het belangrijkste. Het aanbod is afhankelijk van wat mensen doneren of willen verkopen. Het kan soms even duren voordat je vindt wat je zoekt.
  2. Regelmatig gaan kijken. Bij kringloopwinkels komen er iedere week nieuwe producten binnen, op Marktplaats worden dagelijks nieuwe advertenties geplaatst. Ga dus regelmatig even kijken of er iets voor je tussen zit. Bezoek ook kringloopwinkels in kleinere plaatsen. In grote steden zijn de mooiste spullen vaak snel weg.
  3. Neem de tijd om rond te kijken. De mooiste dingen zitten soms verstopt onder of achter andere producten.
  4. Verwacht geen splinternieuwe producten. De meeste producten in de kringloopwinkel zijn echt gebruikt. Een beschadiging kun je accepteren (het geeft het product karakter) of kijk of je het eventueel kunt repareren.
  5. Kijk niet teveel naar de kleur van het product. Je kunt (bijna) alles verven. Als het product een vorm heeft die je mooi vind, is het goed.

Met een klein beetje moeite kan je dus een heel leuk en persoonlijk interieur vinden in kringloopwinkels en op Marktplaats.

En misschien nog wel leuker: als je zelf ook je oude spullen verkoopt, hoeft je make over helemaal niet zo veel geld te kosten.. Voor mijn hele make over betaalde ik daardoor onder aan de streep nog geen 100 euro!

Wist je dat het opknappen van meubels echt niet moeilijk is? Morgen laat ik je op het blog zien hoe ik mijn eettafel een verfbeurt geef zonder te hoeven schuren!

Een reactie op “IMAKIN DIY HOME MAKE OVER: KRINGLOOP SHOPPEN

  1. Pingback: IMAKIN DIY HOME MAKE OVER: RESULTAAT - IMAKIN DIY DESIGN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 506 reviews.