Algemene tips voor kleding shoppen

De een is er gek op, de ander wilt het liefste zo snel mogelijk klaar zijn: kleding shoppen. Toch is het, of het nu je hobby is of niet, verstandig om je shopsessie slim aan te pakken. Niet alleen om snel klaar te zijn, maar ook om de echte parels er tussenuit te pikken. In dit artikel geven we je een aantal algemene tips voor het kopen van kleding mee. Laat je inspireren!

cam morin knKm7u 7Ihw unsplash

Kleding van kwaliteit aanschaffen

De fast fashion industrie biedt ongelofelijk veel kleding van matige kwaliteit aan. De items gaan na een paar keer dragen al kapot of worden snel lelijk door het wassen. Ook kunnen de stoffen van mindere kwaliteit zijn, waardoor het misschien allemaal niet zo lekker zit. Je kunt bijvoorbeeld snel gaan zweten of het irriteert je huid. Kies daarom voor kleding van kwaliteit en goede stoffen. Een voorbeeld is Yaya dameskleding: een merk wat items van zachte stoffen maakt van hoge kwaliteit.

Onthoud je maten

Wanneer je lekker gaat winkelen, is het wel handig als je je maten weet. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijker de juiste maat uit het rek pakken en heb je grotere kans dat het item dan ook meteen goed zit. Zorg ervoor dat je zowel voor boven- als onderkleding je maten weet. 

Let op de kleuren

Hoe verleidelijk het ook is om allemaal kleuren te kopen door elkaar, kan het zo zijn dat je dingen koopt die je dan eigenlijk niet zo mooi vindt samen. Let er daarom op dat je bijvoorbeeld setjes koopt of items waarvan je weet dat je ze mooi vindt staan bij elkaar en met de rest van je gevulde kast.

Koop alleen wat je nodig hebt

Fast fashion is super verleidelijk om te kopen, en vooral ook items die je niet nodig hebt vallen daar onder. Dit komt omdat fast fashion merken vaak een lagere prijs hebben en op het oog er uit kunnen zien als een kwalitatief item. Hierdoor koop je snel van alles wat je niet nodig hebt. Of je nou duurzamer koopt of niet: koop alleen wat je nodig hebt. Je zult zien dat je de items ook veel vaker gaat dragen!

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.