DIY TIP: TEKENINGEN & TEKSTEN OVERTREKKEN OP IEDERE ONDERGROND

Ik heb een handige DIY tip voor je waarmee je heel makkelijk tekeningen of teksten op iedere ondergrond kan aanbrengen, zodat je deze daarna alleen nog maar hoeft over te trekken. In de video in dit blog laat ik je zien hoe de techniek werkt.

STAP-VOOR-STAP VIDEO

STAP 1. TRANSFERPAPIER AANBRENGEN

Leg de zwarte kant van het transferpapier op de ondergrond.

STAP 2. ONTWERP OVERTREKKEN

Leg nu het ontwerp op het transferpapier. Je kunt hiervoor een ontwerp gebruiken dat je zelf hebt uitgeprint of getekend, of kies een van de bijgeleverde sjablonen uit de set. Trek het ontwerp over met een potlood. Je hoeft hierbij niet heel hard te drukken.

STAP 3. TRANSFERPAPIER VERWIJDEREN

Verwijder nu het transferpapier en je zult zien dat de tekening op de ondergrond is achtergebleven.

STAP 4. ONTWERP OVERTREKKEN

Voor dit DIY-project gebruikte ik een acrylmarker om het ontwerp over te trekken, maar je zou ook acrylverf of een houtbrandapparaat kunnen gebruiken.

Dat was makkelijk toch? Het leuke van deze techniek is dat je het op bijna iedere ondergrond kan toepassen.

Het werkt ook op glas en keramiek, waarna je het ontwerp kunt overtrekken met porseleinstiften.

DIY Tutorial Statement Sweater | IMAKIN DIY DESIGN

Je kunt het transferpapier ook toepassen op textiel en bewerk de afbeelding vervolgens met textielverf of textielstiften. Of gebruik het als hulpmiddel bij borduren.

Het transferpapier is ook heel geschikt om te gebruiken bij het houtbranden.

De mogelijkheden om het transferpapier te gebruiken als hulpmiddel zijn dus eindeloos! Je vindt de transferpapier in mijn webshop.

Hopelijk heb ik je met dit blog echt een goede tip gegeven waarmee jij jouw DIY-projecten nóg mooier kunt maken. Ik ben heel benieuwd waarvoor jij het transferpapier wil gebruiken, dus laat dat zeker even weten in de reacties.

Als je iets met transferpapier gemaakt hebt, deel je dan een foto van je DIY resultaat op social media met #deeljeDIY en tag IMAKIN op Facebook/Instagram. En ken je iemand voor wie deze tip ook heel handig zou zijn, stuur dit blog dan aan diegene door!

Geef een reactie