DIY TUTORIAL T-SHIRT GEBORDUURDE OGEN

Kleding en accessoires met ogen erop zijn helemaal hot dit seizoen. Je ziet ze terug in de mode, op telefoonhoesjes, tassen etc.

1 6

Tijd dus voor een DIY met ogen! Ik laat je stap-voor-stap zien hoe je dit toffe T-shirt maakt.

steun plan international

Borduurpakket Kleding Borduren

Borduren is heerlijk ontspannend om te doen. Met dit DIY-pakket borduur je een mooie illustratie of een tekst op je kleding als leuke versiering, om kracht uit te halen of om je eraan te herinneren om lief te zijn voor jezelf. Kies een van de ruim 25 meegeleverde sjablonen of maak je eigen ontwerp!

Met de 21 kleuren borduurgaren in het borduurpakket kun je een heleboel kleding versieren. Leuk voor jezelf, maar ook een lief cadeautje voor een vriendin die wel wat kracht of liefde kan gebruiken.

In het borduurpakket wordt gebruik gemaakt van 4 verschillende basissteken. Deze worden stap-voor-stap schematisch uitgelegd, zodat ook beginners de ontwerpen kunnen borduren!

Met de aankoop van dit borduurpakket steun je de meisjesprojecten van Plan International. Van ieder verkocht pakket wordt €2,- gedoneerd.

Artikelnummer: DIY22101X Categorieën: , , , Tag:
29.95

NODIG

STAP 1. PRINTABLE OVERTREKKEN

3 6

Print de gratis printable uit en leg deze in het T-shirt. Je kunt zelf kiezen of je de grote ogen of de kleine ogen wil borduren. Trek het patroon over met een potlood.

STAP 2. T-SHIRT VASTKLEMMEN

4 4

Klem het T-shirt vast in de borduurring. Dat doe je door de ringen los te schroeven en de ring zonder sluiting in het T-shirt te leggen, zodat de tekening in het midden van de ring ligt. Leg nu de ring met de sluiting aan de bovenkant op het T-shirt en druk de binnenste ring er terug in. Draai nu de sluiting van de borduurring stevig aan zodat het T-shirt strak gespannen is.

STAP 3. BORDUURGAREN IN DE NAALD RIJGEN

5 4
6 3

Knip een stuk borduurgaren af van 40-50 cm. Het borduurgaren bestaat uit 6 strengen. Splits het borduurgaren door het midden, zodat je 2 draden van 3 strengen hebt.

Rijg nu het garen door de naald en maak een knoopje in het uiteinde.

Borduurtip: Het lijkt misschien aantrekkelijk om lange strengen te gebruiken, maar hierdoor raakt je garen snel in de knoop. Gebruik dus niet te lange stukken borduurgaren tegelijk.

STAP 4. STIKSTEEK BORDUREN

8 1
7 1

Het borduren kan beginnen. Borduur een stiksteek op de bovenste lijn van het oog.

Steek de naald van achter naar voren op de plek net iets rechts van de hoek van het oog. Haal de draad helemaal door het T-shirt tot het knoopje in je draad.

Steek de naald nu naar links in de hoek en trek de draad naar de acherkant van het T-shirt aan. Trek de draad niet te strak aan, want dan plooit de stof. Je hebt nu je eerste steek geborduurd.

De volgende steek begin je weer iets naar rechts van de eerste steek. Herhaal de stiksteek tot dat je de hele lijn hebt geborduurd.

9

Als je de eerste lijn hebt geborduurd, ga je eronder verder. Borduur een tweede rij door deze strak tegen de eerste rij aan te borduren. Herhaal dit totdat je de hele boog hebt geborduurd. In mijn geval waren dat 8 rijen.

Borduurtip: Je krijgt het mooiste resultaat als je de rijen vlak tegen elkaar borduurt en de steken afwisselt als een soort bakstenen muurtje (dus halverwege de steek erboven beginnen en niet steeds op hetzelfde punt beginnen).

10

Vul nu op dezelfde manier de wimpers van het oog. Deze heb ik verticaal geborduurd. Maak tenslotte op ieder uiteinde 1 steek dwars op de rijen voor een afgewerkt effect.

STAP 5. AFHECHTEN

11

Doordat je wat kortere strengen borduurgaren gebruikt, zul je tussendoor af en toe een nieuw stuk garen moeten inrijgen. Vergeet niet het uiteinde eerst af te hechten. Dit doe je door het laatste stukje garen door wat steken te halen.

12

Knip de uiteinden netjes af.

13

Je T-shirt is nu klaar om te dragen. Het T-shirt staat leuk bij een simpele jeans voor een minimalistische look. Je kunt het ook wat zakelijker dragen met een kokerrok en pumps.

14
15
16
17

Heb jij ook een T-shirt met ogen gemaakt?

Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag @imakinNL op Facebook/Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.