DIY TUTORIAL TEKST ARMBAND

DIY Tutorial Tekst Armband | IMAKIN DIY DESIGN

Zet je favoriete tekst in een armband. Een persoonlijker sieraad bestaat niet! Je maakt deze tekst armband zelf met slagstempels. In deze DIY tutorial laat ik stap-voor-stap zien hoe je deze zelf kan maken.

DIY Tutorial Tekst Armband | IMAKIN DIY DESIGN

NODIG

  • armband strip
  • slagstempels
  • slaghamer
  • slagblokje
  • slagstempelhouder (optioneel)
  • armband buigtool
  • masking tape
  • liniaal
  • fineliner

STAP 1. ARMBANDSTRIP VASTPLAKKEN EN LETTERS UITMETEN

DIY Tutorial Tekst Armband | IMAKIN DIY DESIGN

Leg de armbandstrip op het slagblokje en plak vast met masking tape. Tel het aantal letters van je woord/tekst en meet deze uit op het masking tape. Zo heb je een richtlijn waar je straks je letters moet slaan.

STAP 2. SLAGSTEMPEL VASTKLEMMEN EN EROP SLAAN MET HAMER

DIY Tutorial Tekst Armband | IMAKIN DIY DESIGN

Klem de slagstempel van de eerste letter in de stempelhouder (of houd hem zelf goed recht en stevig vast) en zet deze op de plaats waar de eerste letter moet komen. Sla met middelmatige kracht de hamer één keer op de slagstempel.

STAP 3. ALLE LETTERS IN ARMBANDSTRIP SLAAN

DIY Tutorial Tekst Armband | IMAKIN DIY DESIGN

Herhaal stap 1 totdat alle letters van je tekst in de armband staan.

STAP 4. BUIG DE ARMBANDSTRIP ROND

DIY Tutorial Tekst Armband | IMAKIN DIY DESIGN

Buig met de armband buigtool de armbandstrip rond. Dit doe je door de strip aan één kant in de tool te klemmen en hem met je duim tegen te houden terwijl je de rest van de strip om de tool buigt. Draai de strip daarna om en buig ook de andere kant.
Lastig? Bekijk eventueel deze instructievideo.

STAP 5. ARMBAND PASSEN OM JE HAND

DIY Tutorial Tekst Armband | IMAKIN DIY DESIGN

Pas de armband om je pols en buig deze eventueel nog wat bij.

DIY Tutorial Tekst Armband | IMAKIN DIY DESIGN

Je armband is nu klaar om te dragen! Je kunt de slagstempels steeds weer opnieuw gebruiken voor nieuwe armbanden. Maak een armband met een inspirerende quote, de naam van je kinderen of een bijzondere datum. Het is niet alleen een mooi sieraad voor jezelf, maar ook een fantastisch cadeau.

Welke tekst / woord / datum zou jij in je armband slaan? En waarom?

Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag @imakinNL op Facebook/Instagram.

Geef een reactie