DIY TRENDS 2016

DIY trends 2016 | IMAKIN DIY DESIGN

Vorig weekend was ik op de grootste creatieve materialen beurs ter wereld: Creative World in Frankfurt. Ik ging er op zoek naar de mooiste materialen voor nieuwe imakin DIY-pakketten en om de Do It Yourself trends voor 2016 te spotten.

GRAFISCHE PRINTS & PATRONEN

Ook in 2016 zie je weer veel prints in de DIY-projecten: driehoeken, strepen en kruisjes blijven populair. Een trend die je eind vorig jaar al een beetje zag komen het “grid” patroon zet zich door in 2016.

LEER

Het valt me op dat in concept stores veel lederen mode accessoires (tassen, tablet sleeves, sleutelhangers etc.) te zien zijn, maar ook in het interieur zie je veel leer terug in bijvoorbeeld kussens, placemats en handvatten aan deurtjes. Deze trend wordt in 2016 ook vertaald in DIY-projecten.

ZWART-WIT

Zwart-wit is al een aantal jaar een trend. Het geeft je DIY-project al snel een stoere, moderne uitstraling. Ook in 2016 blijft zwart-wit populair.

KURK

Opvallend is het gebruik van kurk. Bij veel stands waren voorbeelden van Do It Yourself projecten gemaakt van kurk. Er wordt gebruik gemaakt van dunne vellen kurk, waardoor deze makkelijk te bewerken is. Je kunt het naaien (bijvoorbeeld voor een tas of tablet sleeve), maar je kunt het ook gebruiken om bijvoorbeeld een doosje mee te bekleden.

METALLICS

Waar eerst vooral goud de trend was, komen in 2016 daar ook metallic kleuren als koper, zilver, rose goud en messing (brass) bij.  Er zijn dan ook veel materialen verkrijgbaar in deze kleuren: stiften, verf, stickers, stempelinkt, masking tape etc.  Alles om jouw DIY-project te laten glanzen!

LETTERS

Letters en teksten komen veel terug in DIY-projecten op dit moment. Handleterring is heel erg populair. In 2016 ga je ook meer zien van de monogram trend (een enkele letter op bijvoorbeeld een mok of notitieboekje). Zie ook de foto bij de trend zwart-wit.

IMAKIN DIY-PAKKETTEN SPELEN IN OP DE NIEUWSTE TRENDS

Tijdens deze tradeshow heb ik veel inspiratie opgedaan voor nieuwe DIY-projecten. In 2016 kun je dan ook weer leuke imakin DIY-pakketten verwachten die inspelen op deze trends.

Maar ook de huidige DIY-pakketten spelen al in op een aantal van deze trends:

GRAFISCHE PRINTS
DIY-pakket Kussenhoes Zwart | IMAKIN DIY DESIGN

Met het DIY-pakket Kussenhoes maak je met zelfgemaakte stempels een eigen grafische print op een kussenhoes.

LETTERS
DIY-pakket Handlettering

Het DIY-pakket Handlettering bevat de mooiste papierwaren waar je je eigen teksten op kunt tekenen met de bijgeleverde tekenmaterialen.

ZWART-WIT
DIY-pakket Plantenhanger Zwart | IMAKIN DIY DESIGN

Het contrast tussen het witte plantenbakje en het zwarte koord maakt van deze plantenhanger een echte eyecatcher. Je maakt hem met het DIY-pakket Plantenhanger.

METALLICS
DIY-pakket Kandelaar Beton Goud | IMAKIN DIY DESIGN

Met de goudkleurige verf in het DIY-pakket Kandelaar Beton laat je deze betonnen waxinelichthouders stralen.

Geef een reactie