TIJD HEBBEN IS TIJD NEMEN!


taketimeforyoursoul

Hoe vaak hoor ik niet: “Do It Yourself daar heb ik geen tijd voor, hoor!” Dan zou ik wel willen schreeuwen: “Geen tijd hebben bestaat niet, je moet tijd NEMEN!” Toch herken ik het wel. Ook ik heb het druk met van alles: werk, boodschappen, schoonmaken.. Allemaal dingen die moeten gebeuren. Dan schieten de dingen die ik wil (kleding naaien, sieraden maken, interieur accessoires maken, tekenen enz.) er het eerste bij in. Toch heb ik wél regelmatig tijd om te DIY-en. In dit blog 5 tips hoe je tijd meer tijd neemt voor Do It Yourself.

1. STA OP TIJD OP

Bron: Nuhcole
Bron: Nuhcole

Hoe verleidelijk het ook is om de hele ochtend in bed te blijven liggen in het weekend.. Sta op tijd op! Je zult zien dat je zo veel meer tijd hebt op een dag. Natuurlijk hoef je niet net als doordeweeks om 6.30 op te staan, maar 9.00 is zeker wel haalbaar. Ok, het is misschien een inkoppertje, maar bedenk eens wat voor een leuke dingen je allemaal kunt doen in die extra ochtenduurtjes!

2. VERVELENDE TAKEN EERST

Als er dingen zijn die echt gedaan moeten worden, doe die dan eerst! Op die manier blijf je er niet de hele dag tegenaan hikken en bovendien kun je jezelf daarna belonen met een heerlijk momentje voor jezelf: DIY-en!

3. DOE JE HORLOGE AF

clusewatch

Dit prachtige exemplaar van Cluse zou ik maar al te graag om mijn pols willen. Toch draag ik al sinds mijn reis naar Australië (2008) bijna nooit meer een horloge. En áls ik al een horloge draag, is het meer als armband. De reden: ik hoef niet constant te weten hoe laat het is. Als je niet weet hoe laat het is, leef je meer naar het moment. Je doet je dingen op je eigen tempo en eet wanneer je trek hebt. Je zult zien dat je gewoon je taken af krijgt en tijd over houdt voor leuke dingen!

4. PLAN VAN TEVOREN TIJD IN OM TE DIY-EN

agenda

Je agenda vult zich altijd als snel met afspraken: sporten, uiteten, borrelen enz. Plan net als deze afspraken ook tijd in om te DIY-en. Je kunt een avondje of een middagje voor jezelf inplannen of nodig wat vriendinnen uit voor een Crafternoon. Op deze manier weet je zeker dat je echt aan de slag gaat, omdat je vriendinnen met allemaal mooie materialen en leuke ideeën op de stoep staan! Nog leuker: boek een imakin workshop! Dan hoef je alleen nog maar thee&koekjes voor je vriendinnen in huis te halen, ik zorg voor de rest!

5. ZORG DAT ALLE BENODIGDHEDEN IN HUIS ZIJN

imakindiypakket canvas tas

Als het momentje voor jezelf dan eindelijk daar is, is niets vervelender dan erachter komen dat je niet alle benodigdheden voor je DIY-project in huis hebt. De kans is dan groter dat je het project terug legt in de kast en weer met je tablet op de bank gaat hangen. Zonde! Met een IMAKIN DIY-pakket zal dat niet gebeuren, want alles wat je nodig hebt zit al in het pakket.

Een alles-in-één pakket bespaart je sowieso al tijd, omdat je niet allemaal winkels af hoeft om de materialen voor je project te verzamelen. Sterker nog, je hoeft de deur niet eens uit! De IMAKIN DIY-pakketten zijn te bestellen in de webshop en zijn meestal al binnen 2 werkdagen in huis.

Vergeet ook niet dat Do It Yourself helemaal niet zo veel tijd hoef te kosten. Met de meeste projecten in de IMAKIN DIY-pakketten ben je een avondje of een middagje bezig.

Dus.. Geen tijd is geen excuus! Tijd heb je niet, die NEEM je!

Wat ga jij doen met je extra tijd? Is er een IMAKIN DIY-pakket dat je graag zou willen maken? Heb je misschien zelf al een tijdje een DIY in de kast liggen.. Ga aan de slag!

wishdo lasconsitasdebeachandeau
Bron: Las consitas de beach & eau

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van imakin.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 462 reviews.