KLEURKAART VAN ILLUSTRATOR MIETTA

Een tijdje geleden ontmoette ik Mietta, een illustrator en product designer. Nu is er heel leuk nieuws, want Mietta heeft speciaal voor imakin een kleurkaart ontworpen met DIY als thema! Deze kleurkaart kun je zelf naar wens inkleuren, en is een mini-projectje opzich. Tijd dus voor een interview met Mietta Várszegi.

2

KUN JE IETS OVER JEZELF VERTELLEN?

Ik ben Mietta, 23 jaar en woon in Den Haag. Nadat ik in 2014 ben afgestudeerd van de studie Illustratie op kunstacademie St. Joost in Breda, ben ik begonnen als freelance illustrator en product designer. Momenteel ben ik druk bezig met het opstarten van een webshop, waar ik mijn eigen ontworpen producten ga verkopen. Een aantal dingen waardoor ik geïnspireerd word zijn sprookjes, Japanse cultuur, lolita’s, dieren (vooral katten, hamsters, lama’s, giraffen en teckels), poppenkastminiaturen, lekker eten, kostuums en heel veel superschattige hebbedingetjes.

WAAR BESTAAT JE AANBOD UIT?

Tot nu toe uit wenskaarten, art prints en servies. Binnenkort ga ik dit uitbreiden met onder andere sieraden, cadeaupapier en uiteindelijk allerlei andere lifestyle producten.

WAAROM BEN JE EEN EIGEN BEDRIJF GESTART?

Ik zat altijd al met zoveel verschillende ideeën voor verschillende producten in mijn hoofd, dat dit eigenlijk de enige logische weg leek. Ik wou graag een webshop beginnen met een assortiment wat ik zelf kon ontwerpen, opbouwen en uitbreiden, maar naast de webshop ook illustreren in opdracht.

WAT IS ER BIJZONDER AAN JOUW WERK?

Ik probeer in alles wat ik maak een soort beleving toe te voegen. Dit kan een activiteit zijn, dan wil ik mensen inspireren om wat leuks te doen, om bijvoorbeeld kleurkaarten in te kleuren of er een middagje op uit te gaan met de picknickset die ik heb ontworpen. Of ik vertel een verhaal door middel van mijn illustraties, zoals met mijn sprookjesservies. Mijn illustraties zijn vaak druk en gedetailleerd en ik hoop mensen hiermee even weg te trekken uit de dagelijkse sleur en probeer op deze manier met alledaagse producten, maar met een bijzonder ontwerp, voor een glimlach te zorgen bij iedereen die het product gebruikt.

WAT WETEN MENSEN NOG NIET OVER JOU EN ZOUDEN ZE WEL MOETEN WETEN?

Dat ik voor veel dingen open sta en heel veel verschillende, soms onverwachte interesses heb. Dat betekent dat ik in de toekomst met nog meer uiteenlopende en verrassende producten kom, dus hou mij in de gaten, bijvoorbeeld op mijn Facebookpagina, om op de hoogte te blijven van nieuwe releases. Daarnaast ben ik altijd geïnteresseerd in samenwerkingen maar ook allerlei ideeën en opdrachten van werkelijk iedereen. Ik denk namelijk dat mensen vaak denken dat een bepaald idee of opdracht niet bij mij past, maar eigenlijk is bijna niks mij te gek haha!

WELKE DROMEN HEB JE ALS ILLUSTRATOR / PRODUCT ONTWERPER?

Ik hoop dat mijn producten ooit wereldwijd in de winkels liggen en dat allerlei mensen het leuk vinden en er vooral veel plezier aan beleven.

3

De kleurkaart die Mietta heeft ontworpen heeft DIY als thema, wat natuurlijk perfect past bij IMAKIN. En nu het allerleukst, bestel je iets op de webshop? Dan krijg je er nu tijdelijk gratis een kleurkaart bij!

Vind je deze kleurkaart net zo leuk als ik? Neem dan een een kijkje op de website of op de Facebookpagina van Mietta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van imakin.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 462 reviews.