INTERVIEW MET KRISTEL VAN SIMPEL&PUUR – IMAKIN VERKOOPPUNT

Toen Kristel in mei vorig jaar de IMAKIN DIY-pakketten bij een winkel in Amsterdam tegenkwam, was ze meteen enthousiast om deze zelf ook te gaan verkopen in haar (web)winkel Simpel&Puur. Inmiddels zijn de DIY-pakketten ook bij Simpel&Puur een groot succes en geeft Kristel ook IMAKIN workshops. Tijd voor een interview!

REVIEW FLOW SPECIAL MINDFULNESS CREATIVITEIT WINACTIE
2

KUN JE IETS OVER JEZELF VERTELLEN?

Mijn naam is Kristel Bastiaanse en ik ben geboren op 29 november 1990 te Roosendaal. Ik woon samen met mijn vriend, waar ik deze zomer mee ga trouwen! Nu zo’n vier jaar geleden kochten wij ons (droom)huis in Heerle, een dorpje tussen Roosendaal en Bergen op Zoom.

Een jaartje geleden hebben wij onze schuur geheel verbouwd. Er was nu genoeg ruimte om iets in te beginnen… Ik werkte als maatschappelijk werkster in de psychiatrie, iets totaal anders. Helaas kon dit niet gecombineerd worden met mijn wens: iets voor mezelf beginnen met heel veel creativiteit. Dus heb ik mijn baan opgezegd en ben ik totaal in het diepe gestapt. Ik wist een ding zeker: een webshop zou superleuk gecombineerd kunnen worden met creatieve workshops in de schuur. Zo is Simpel & Puur ontstaan.

Wat betekent het hebben van een winkel voor jou? Waarom ben je dat gaan doen?
Het was heel spannend om met Simpel & Puur te beginnen. Maar ik dacht (en denk nog steeds): “met heel veel plezier, hard werk, energie en creativiteit moet je een heel eind komen”. Simpel & Puur is een heel groot deel van mijn leven geworden.. Poe, poe, dat klinkt zwaar, maar zo zwaar is dit totaal niet! Ik haal er heel veel energie en nieuwe ideeën uit en zo is iedere dag weer totaal anders. Ik geniet van hetgeen ik op dit moment doe en weet dat dit is waar ik heel lang naar op zoek ben geweest. Vrijheid, daar hou ik van. Doen wat ik zelf wil en hier ook nog eens je eigen geld mee kunnen verdienen. Heerlijk! Soms ben ik weleens bang geweest, maar de mensen om me heen hebben altijd gezegd dat dit echt iets voor mij is en daar heb ik altijd in geloofd.
Ik ben begonnen met Simpel & Puur, omdat het werk dat ik deed net niet genoeg voldoening gaf. Ik miste iets en dat was mijn stukje creativiteit dat ik graag kwijt wilde. Na veel ideeën op papier gezet te hebben, de schuur te hebben verbouwd en een goed duidelijk plan te maken, ben ik begonnen. Het heeft mij tot nu toe al zo veel moois gebracht, dat ik ervan overtuigd ben dat ik nu doe waar ik goed in ben!

SIMPEL & PUUR

Het aanbod van Simpel & Puur bestaat uit… webshop met woonaccessoires, woondecoratie, DIY materiaal, kleinmeubelen en heel veel creativiteit! Daarnaast geef ik in de winkel/atelier aan huis creatieve workshops voor iedere doelgroep. Geheel naar wens vormgegeven en op maat gemaakt.

Het bijzondere aan Simpel & Puur is… de combinatie van webshop en creatieve workshops. Alles kan tijdens de workshop gemaakt worden, maar hoe leuk is het dat je dit kan combineren met iets uit de webshop, zodat alles direct een geheel krijgt. Tijdens de workshop kan er ook geshopt worden in ons atelier, omdat hier een heel groot deel van het assortiment uit de webshop staat. Er zijn themaworkshops, maar ook inloopworkshops. Tijdens zo’n inloopworkshop bepaalt iemand zelf wat hij/zij maakt aan de hand van een eigen idee en wij zorgen dan voor de materialen en de beschrijving. Niets is te gek! Simpel & Puur brengt heel veel doelgroepen bij elkaar. En hoe bijzonder is het dan dat het ook nog eens werkt!

Wat mensen nog niet over Simpel & Puur weten… Dat mijn vriend ook een groot deel van Simpel & Puur is en dit ook zeker zijn bedrijfje is. Naast zijn baan regelt hij nog een hele hoop zaken voor Simpel & Puur, maar is hij ook zeker een aanvulling op al de creatieve ideeën voor de workshops. Zo is hij op dit moment bezig met het ontwerpen van de voorjaarsworkshop.

Welke dromen heb je voor Simpel & Puur? Simpel & Puur wil ik graag samen met mijn vriend blijven doen, dat maakt het zo bijzonder. Misschien nog een leuke kinderlijn erbij en uiteindelijk een iets grotere ruimte voor de workshops, maar goed is goed! Simpel & Puur op deze manier doorontwikkelen dat is mijn droom. Vernieuwing zorgt ervoor dat je in beeld blijft. Iedereen elke keer weer blijven verrassen. Nieuwe workshops, nieuwe artikelen in de webshop en dit vooral met heel veel enthousiasme en plezier blijven overbrengen.

3
4
5

WAT VIND JE ZO LEUK AAN IMAKIN DIY-PAKKETTEN?

De DIY-pakketten van IMAKIN heb ik in mijn assortiment opgenomen omdat de pakketten er ten eerste al zo vrolijk uit zien. Mensen zoeken houvast en denken vaak dat je heel creatief moet zijn om echt iets te kunnen maken. De DIY-pakketten van IMAKIN geven iedereen een creatief gevoel en laten je zien dat creatief bezig zijn zo leuk en ontspannen kan zijn en bovenal dat je totaal niet creatief hoef te zijn.

Mijn favoriet is toch echt wel het DIY-pakket Handlettering. Daar krijg ik zo veel leuke reacties over tijdens mijn workshop en geven de mensen een cadeautje mee naar huis.

Welk IMAKIN DIY-pakket zou jij nog ontwikkeld willen zien?
Ummm… lastige vraag zeg! Ik vind het altijd zo leuk om mezelf telkens weer door de DIY-pakketten te laten verrassen. De spiegel waar IMAKIN mee bezig is, vind ik nu al gaaf! Maar misschien iets van een leuk vloerkleed dat op een bepaalde manier zelf gemaakt kan worden… Of… een leuke vaas.

Zoals Kristel al vertelde, kun je naast de IMAKIN workshop Handlettering ook nog een heleboel leuke andere workshops bij Simpel & Puur volgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten wandbord maken, servies beschilderen of klok maken. Ga dus een keer gezellig shoppen & workshoppen bij Simpel & Puur!

Adres:
Herelsestraat 52, Heerle
www.simpelenpuur.nl

Wil jij ook IMAKIN DIY-pakketten verkopen in jouw leuke (web)winkel? Neem dan contact op met Jinske Verpalen.
Verkoop je al IMAKIN producten en wil je ook graag een plekje op het IMAKIN blog? Laat het me weten, dan interview ik jou ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van imakin.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 462 reviews.