IMAKIN IN MUSEUM ROTTERDAM

bron: Museum Rotterdam

Afgelopen vrijdag was de feestelijke opening van de tentoonstelling “Echte Rotterdammers – Wat maken we nou?” in Museum Rotterdam. IMAKIN is onderdeel van de expositie. In dit blog meer over deze interactieve tentoonstelling waarbij je zelf aan de slag wordt gezet.

De tentoonstelling

In de tentoonstelling “Echte Rotterdammers – Wat maken we nou?” laat Museum Rotterdam werk zien van meer dan 200 makers. In deze tentoonstelling laten zij hun vakwerk, ambacht en passie zien. De tentoonstelling is opgedeeld in verschillende thema’s: bijvoorbeeld textiel, hout&metaal, voedsel en assemblage&onderhoud. In elk van de ruimtes staat een grote werkbank, waarbij je zelf aan de slag wordt gezet! Aan het einde van de expositie staat een 3D-printer die het toekomstscenario van alles zelf maken door het uit te printen laat zien.

Tijdens de tentoonstelling worden diverse workshops georganiseerd. Bijvoorbeeld 3-D printen (26 oktober), zeefdrukken (23 november) en sieraad maken (3 dec). Een overzicht van alle workshops vind je hier.

imakin in Museum Rotterdam

Tijdens de Swan Market van september is imakin genomineerd (en geselecteerd!) deel te nemen aan deze bijzondere tentoonstelling. Hoewel imakin uit Utrecht komt (en dus niet écht Rotterdams is), vond de curator de producten van imakin zo leuk en zo goed bij het concept passen, dat ze besloten heeft het DIY-pakket Kussenhoes Stempelen toch in de collectie op te nemen! Daarnaast hielp het natuurlijk ook dat ik genomineerd was op een markt in Rotterdam en daarom toch een beetje bij Rotterdam hoor..

imakinswanmarket

Het DIY-pakket Kussenhoes Stempelen wordt getoond in het thema “Assembage&Onderhoud” van de tentoonstelling.

assemblageonderhoud

imakinmuseumrotterdam

imakinmuseumrotterdamkaartje

Praktische informatie

17 oktober 2014 t/m 16 maart 2015

Museum Rotterdam in Las Palmas
Wilhelminakade 326
3072 AR Rotterdam

openingstijden
dinsdag t/m zondag: 11.00 – 17.00 uur
maandag gesloten

Meer informatie: www.museumrotterdam.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van imakin.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 462 reviews.