IMAKIN DIY TUTORIAL WASMAND

wasmanddiy

Ben jij die saaie plastic wasmand ook zat? Maak je eigen stoffen exemplaar van een mooi stofje. Niet alleen handig om je was in op te bergen, maar ook leuk om bollen wol of het speelgoed van je kids in te bewaren. In dit blog stap-voor-stap hoe je deze toffe wasmand maakt.

NODIG:

SONY DSC

  • 2 stukken stevige bedrukte stof 40 X 51 cm (inclusief naad)
  • 2 stukken stevige voering stof 40 X 51 cm (inclusief naad)
  • 4 repen stof voor de hengsels 41 X 7 cm (inclusief naad)
  • Spelden (waar je overheen kunt naaien)
  • Naaigaren (in de kleur van je stof)
  • Stofschaar
  • Liniaal
  • Naaimachine
  • Strijkijzer en plank

DOEN:

SONY DSC1. Knip uit de voeringstof 2 lappen van 40 x 51 cm (incl. naad) en 2 stroken van 41 x 7 cm (incl. naad). Tip: je kunt met een krijtje lijnen op de achterkant van de stof tekenen om rechte lijnen te krijgen. Knip uit de bedrukte stof dezelfde lappen en stroken.

SONY DSC2. Leg de 2 lappen voeringstof met de goede kanten op elkaar en speld ze vast langs beide lange zijden (51 cm) en 1 korte zijde (41 cm). De andere korte zijde is de bovenkant, die laat je open. Steek de spelden haaks op de naad in de stof, zodat de naaimachine er makkelijk overheen kan. Naai de 2 lappen voeringstof aan elkaar met een naad van 1 cm. Herhaal voor de mooie buitenkantstof. Strijk de naden van beiden open.

SONY DSC

SONY DSC3. Leg de stof neer met een van de naden in het midden. Leg de liniaal haaks op de punt bij een breedte van 24 cm (zie bovenste foto). Trek een streep en speld vast.

SONY DSC

SONY DSC4. Naai over de getekende lijn. Knip de punt af op 1 cm van de naad. Doe hetzelfde met de andere hoek. Herhaal vervolgens stap 3 en 4 met de andere stof.

SONY DSC

wasmanddiy5. Leg een strook voeringstof op een strook mooie stof (goedee kanten op elkaar) en speld de lange zijden vast. Naai de stroken vast met een naad van 1 cm. Herhaal dit voor het andere hengsel.

wasmanddiy6. Keer de stof van beide hengsels zodat de mooie kant buiten komt.

wasmanddiy7. Leg de mooie stof plat neer met de goede kant boven. Leg de hengsels erop zoals op de foto is aangegeven. De niet vastgenaaide delen liggen gelijk aan de open bovenkant van de mand. Neem 13 cm vanaf de linkerrand, 10 cm ertussen en ook weer 13 cm vanaf de rechterrand. Naai het hengsel aan de mand met 0,5 cm naad. Naai het tweede  hengsel op dezelfde manier vast.

wasmanddiy

wasmanddiy8. Zorg ervoor dat de voeringstof binnenstebuiten zit, en leg de leuke stof ook binnenstebuiten erin. De goede kanten zitten dus op elkaar. Zorg dat de zijnaden netjes op elkaar liggen. Speld de hele rand vast, maar laat een stuk van 7 cm open om te kunnen keren. Naai de rand vast met een naad van 1cm. Zorg dat er een gat overblijft van ongeveer 7 cm.

SONY DSC

wasmanddiy

wasmanddiy 9. Keer de stoffen door het opengehouden gat. Vouw de voeringstof in de mooie stof, en je mand is bijna klaar!

wasmanddiy10. Er is nog een klein gaatje waardoor je zojuist de stoffen hebt gekeerd. Speld de naad, en naai deze dicht met de naaimachine.

wasmanddiy11. Strijk de mand heel goed op alle naden en randjes.

Maak een toffe foto van jouw wasmand en deel hem op social media. Tag met @imakinNL en #deeljeDIY en je krijgt een mooi plekje op de IMAKIN #deeljeDIY pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *