IMAKIN DIY TUTORIAL SCANDINAVISCHE HIMMELI LAMP

Een himmili is van oorsprong een Fins Kerstornament. Vroeger werden de himmeli’s gemaakt van stro, maar tegenwoordig zie je ze meestal van rietjes of metalen buisjes. De geometrische vormen maakt de Himmeli weer helemaal van nu en zorgen voor prachtige schaduwen op de muur. In dit blog laat ik stap voor stap zien hoe je zelf deze Himmeli Lamp maakt.

NODIG

DSC_0264

Voor deze Himmeli Lamp het je nodig: 18 rietjes van 16cm lang, 5m garen en een fitting met snoer. Verder heb je een wolnaald en een schaar nodig.

DOEN

DSC_0265

1. Knip 12 rietjes doormidden, zodat je stukjes van 8cm krijgt.

DSC_0267

2. Rijg 6 stukjes aan een draad en knoop aan elkaar vast, zodat een zeshoek ontstaat. Maak 2 zeshoeken.

DSC_0269

3. Rijg een lang rietje aan de draad. Steek de draad door een van de kleine rietjes van de zeshoek. Rijg dan weer een lang rietje aan de draad. Maak bij de uiteinden een knoopje.

DSC_0273

4. Herhaal stap 3 voor alle vlakken van de zeshoek. Knoop steeds aan de bovenkant vast. Knoop hierbij ook het snoer met fitting vast.

DSC_0275

5. Als je alle 6 de vlakken hebt geknoopt, heb je een piramidevorm staan. Rijg nu een klein stukje rietje aan de draad. Steek de draad weer door een van de vlakken van de zeshoek. Daarna rijg je weer een klein stukje rietje aan de draad en maak je een knoop je op de punt. Knoop daarna de punt aan een punt van de tweede zeshoek zoals op de foto aangegeven.

DSC_0278

6. Herhaal stap 5 tot je weer alle kanten van de zeshoeken gehad hebt.

DSC_0279

7. De himmeli vorm is nu af. Knip de uiteindjes netjes af en de lamp is klaar om op te hangen.

DSC_0281

Als je de lamp aan doet, krijg je een prachtig schaduwenspel op de muur.

Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaat. Je kunt eindeloos variëren met de vormen van de himmeli, dus je kunt hem zo groot maken als je zelf wilt. Je hebt dan wel meer rietjes en garen nodig. Laat je fantasie de vrije loop en maak unieke vormen. Deel je je resultaat weer met #deeljeDIY?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *