DIY TUTORIAL: WOLLEN WALL HANGING

Op dit moment een grote trend: wollen muurhangers. Voor veel van deze wallhangers heb je een weefraam nodig. In deze DIY tutorial laat ik je zien hoe je zonder weefraam je eigen mooie muurhanger kan maken met een borduurring.

1 3
2 3

NODIG

  • borduurring
  • 2 bollen wol (of restjes wol)
  • optioneel: versieringen (kralen, veren, ringen etc.)
  • schaar

STAP 1. GAREN KLEMMEN IN HET MIDDEN VAN DE BORDUURRING

3 3

Klem een stukje garen in het midden van de borduurring. Zorg ervoor dat de sluiting van de borduurring aan de bovenkant zit.

STAP 2. VIJF STRENGEN GAREN KNIPPEN

4 2

Knip 5 strengen van ongeveer 50 cm af. Dit hoeft niet heel precies, want je knipt de wall hanger aan het eind nog netjes bij.

STAP 3. STRENGEN KNOPEN OM HET KOORDJE IN DE BORDUURRING

5 2
6 2

Vouw de strengen dubbel en knoop ze aan het koordje in de borduurring. Dat doe je door een lus over het koordje te leggen en de uiteinden door de lus te trekken. Trek het knoopje strak aan.

Knoop net zo veel strengen totdat het koordje vol is. Om geen wol te verspillen, kun je hoe verder je naar de buitenkant komt steeds kortere strengen wol gebruiken.

Tijdens het knopen kan het zijn dat het horizontale koordje wat uitzakt. Door aan de uiteinden te trekken, kun je deze weer netjes recht krijgen.

STAP 4. DRAADJE AAN SLUITING KNOPEN

7 1

Om je wall hanging op te kunnen hangen, knoop je met dezelfde techniek nog 1 draadje aan de sluiting van de borduurring.

STAP 5. WALL HANGING IN VORM KNIPPEN

8 1

Knip tenslotte de onderkant van je wall hanging bij in de vorm die je mooi vindt. Knip ook de uiteindjes van het horizontale koordje netjes af.

9

Dit is een voorbeeld van een basis wall hanging. Maar je kunt natuurlijk helemaal los gaan met versieringen. Je kunt afwisselen in kleur, dikte en lengte van de wol. Ook leuk: rijg/knoop er wat kralen, veren of ringen tussen of maak vlechtjes. Het is jouw kunstwerk!

Ik ben heel benieuwd naar jullie wall hangings!

Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag @imakinNL op Facebook/Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van imakin.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 462 reviews.