HOE KIES JE HET JUISTE BEHANG?

Behang is tegenwoordig in ontelbaar prints, kleuren en soorten te krijgen. Dat maakt het kiezen niet altijd even makkelijk. Hoe kies je nu een behang dat goed bij de ruimte past en waarop je het liefst niet al na 2 weken bent uitgekeken?

Het maken van een moodboard kan helpen om te bepalen welke kleuren en prints mooi bij de sfeer van je interieur zouden passen. Verzamel plaatjes van interieurs die je mooi vindt en kijk naar de overeenkomsten. Welke kleuren komen steeds terug? Welke materialen vind je mooi?

Als je daar een beeld van hebt kun je kijken naar de kleuren en materialen die je al in je huis hebt. Neem je vloer en meubels als basis en kijk dan welke kleuren daar mooi bij zouden zijn. Bij veel webshops die behang verkopen kun je filteren op kleur, op merk (zoals BN Wallcoverings) of op patroon, wat het kiezen al een stuk makkelijker maakt.

Ook in prints is er veel te kiezen, van effen tot geometrisch en van houtlook tot dierenprints. Een effen print geeft rust in huis terwijl een drukke dierenprint echt een eyecatcher kan zijn. Bedenk dus goed wat je voor sfeer wil bereiken in huis. Voor een drukke print kun je het best een wat kleinere muur kiezen, zodat de print niet gaat overheersen in de ruimte.

En dan het allerbelangrijkste: kijk vooral naar wat jouw smaak is. Als je echt voor een bepaald behang valt, dan zul je er ook niet snel op uitgekeken zijn!

 

 

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 505 reviews.