10x DIY ADVENTSKALENDER

Over een paar dagen is het alweer december. Dat betekent dat we officieel gaan aftellen naar Kerst! In dit blog 10 mooie adventskalenders die je zelf kan maken om af te tellen naar Kerst.

Ken je nog die adventskalenders van vroeger met achter ieder deurtje een chocolaatje? Ik kreeg er zo een ieder jaar van mijn ouders. Ik weet nog hoe moeilijk het was om netjes iedere dag maar 1 chocolaatje te eten uit de kalender. Meestal deed ik dat dan ook al bij het ontbijt!

Het leukste van adventskalenders vind ik de verrassing. Ook al heb je de kalender zelf gemaakt en gevuld, grote kans dat je alweer vergeten bent wat er ook alweer precies in zat tegen de tijd dat je het pakje open mag maken.

Voor dit blog verzamelde ik 10 originele ideeën om je eigen adventskalender voor Kerst te maken.

#1. PAPIEREN ZAKJES

De meest bekende soort adventskalender is denk ik wel die gemaakt van papieren zakjes. Deze adventskalender maakte ik 3 jaar geleden. Versier papieren zakjes met bijvoorbeeld masking tape, gekleurd papier en stickers en hang ze met houten knijpertjes aan een draadje.

#2. DISPLAYSTOK

Wat je ook veel ziet is dat de cadeautjes aan een displaystok worden gehangen. Deze adventskalender is gemaakt door Leanna Earle.

#3. ADVENTS RING

Een mooie variant op de displaystok van hierboven is het hangen van je cadeautjes aan een metalen ring. Het idee is van Lovely Indeed.

#4. KERSTBOMEN BOS

Deze adventskalender vind ik ontzettend schattig met al die mini Kerstbomen. Op het blog van Oh happy day staat stap-voor-stap hoe je deze adventskalender zelf kan maken.

#5. ADVENTSKALENDER KERSTBOOM

Adventskalender Kerstboom | IMAKIN

#6. ADVENTSBALLONNEN

Hoe gaaf is deze adventskalender van ballonnen? En hij is nog eens supersimpel te maken ook! Cijferstickers op je ballonnen plakken en klaar! Het idee is van Nicest Things.

#7. ADVENTSKALENDER ORGANIZER

Van een (oude) organizer kun je heel eenvoudig een adventskalender maken, zo laat Patricia op haar blog zien. Ook als je geen organizer hebt liggen, laat zij stap-voor-stap zien hoe je er zelf een kan maken.

#8. KERSTBALLEN

Met Kerstballen kun je meer doen dan ze alleen in de Kerstboom hangen. Je kunt Kerstballen die uit 2 helften bestaan versieren en vullen met cadeautjes om er vervolgens een adventskalender van te maken. Het idee is van Oh happy day.

#9. AFTELLEN NAAR KERST

Ok, in deze adventskalender is niet echt ruimte om cadeautjes te verstoppen, maar ik vond hem te mooi om hem niet in dit rijtje op te nemen. Deze adventskalender is gemaakt door Gingered Things. Je kunt iedere dag het Kerstboompje verplaatsen en op deze manier aftellen naar Kerst.

#10. ADVENTSMUURHANGER

Deze adventskalender lijkt net een moderne muurhanger zoals je die nu veel in het interieur ziet. Niets is minder waar, want op de achterkant staan allemaal leuke ideetjes om te doen in aanloop naar Kerst. Op het blog van The Merry Thought staat hoe je hem kan maken.

ADVENTSKALENDER STICKERS

Om je adventskalender te versieren kun je deze handige adventskalender stickers gebruiken. In iedere set zitten 24 stickers, voor iedere dag 1.

Je kunt je adventskalender vullen met allerlei kleine cadeautjes, iets te snoepen, met ideeën voor leuke activiteiten of inspirerende quotes.

Wat voor adventskalender ga jij maken? Deel je resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op FacebookInstagram.

BLOGS DIE JE OOK LEUK ZULT VINDEN

Geef een reactie